Pa Courtois: “Thibaut wordt geviseerd”

REUTERS

Thierry Courtois nam zondagavond in Genk de honneurs waar voor Thibaut. De numero uno van de Rode Duivels wordt peter van de Kleine Prins, een vzw die ouders van kinderen met kanker ondersteunt. Papa Courtois nam de gelegenheid ook te baat om het op te nemen voor zijn zoon, die als doelman van Real geen prettig seizoen beleeft. “Ik heb het gevoel dat Thibaut door alles en iedereen wordt geviseerd”, zei hij. “Door de Spaanse pers, maar ook door de Vlaamse. Als ouder kan ik dat niet zomaar over mij laten gaan. Een doelman is altijd de eerste die geviseerd wordt, dat is nu eenmaal het lot van een keeper. Terecht of onterecht, dat laat ik in het midden. Tegen Ajax kreeg hij de wind van voren, terwijl hij op die vierde goal na een prima partij keepte. Alleen wordt die ene fout nu enorm uitvergroot. Er komen ook dingen naar buiten uit de privésfeer en ik merk dat journalisten proberen te scoren op de kap van mijn zoon. Ik heb het daar heel moeilijk mee. Gelukkig staat Thibaut daarboven. Hij weet wat hij kan en hoe goed hij is, dit zal hem niet doen twijfelen.” 

Thibaut Courtois met ouders Thierry en Gitte.
REUTERS Thibaut Courtois met ouders Thierry en Gitte.
AFP49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Henri Gillet

  Real had hem echt niet nodig: met goede keeper een aantal keer na elkaar de champions league gewonnen...geforceerde transfert van de Courtois-clan en daar met open ogen ingelopen!

 • Raphael ERNST

  Wie nog nooit "gezondigd" heeft gooit maar de eerste steen. Iedereen kan eens een minder goede serie hebben !

 • Carlos Simonis

  Marcus Camps je hebt gelijk wat betreft de prijzen, maar vergeet niet dat hij voorheen bij laf spelende elftallen heeft gespeeld. Waar soms 8 verdedigers voor zijn neus stonden. Bij een aanvallend spelende ploeg heeft hij veel meer moeite mee, want meevoetballen kan hij totaal niet. Op zich niet erg, hij moet gewoon ballen tegen houden. Maar dat hij de beste keeper van de wereld is, gaat er bij mij nooit in. Hij is goed, maar staat zeker niet in de top 3 beste keepers van de wereld.

 • Marcus Camps

  Al acht jaar elk jaar, één of meer prijzen. Wie doet het hem na ? Jaloezie alom ! Die ene blunder zogezegd was zelfs hele maal geen fout. Hij moest die stap vooruit zetten om in te komen. Stel je voor dat je gewoon blijft staan en ze koppen die voor je neus in doel, dan sla je pas een figuur ... Dat daardoor een gaatje ontstaat waar net een bal door kan, tempis ... je kan niet overal zijn.

 • Henkie Janssen

  Vind het het gek met zijn gedrag en prestaties. Meest overschatte keeper ooit.