Opschudding bij Mallorca: eigen staf roept Japanner Kubo met spleetoog-gebaar naar de bank

Twitter
Ophef in de Spaanse degradatiekraker, maar niet omwille van het voetbal. Takefusa Kubo werd op een opmerkelijke manier naar de bank geroepen door zijn conditietrainer. Hij maakte een spleetoog-gebaar, waarna de Japanner wist dat hij moest invallen.

Gisteren stond in Spanje de kelderkraker tussen Espanyol en Mallorca op het programma. Op zich niets speciaals, al is er wel wat te doen omtrent de gebaren van Dani Pastor, conditiecoach van Mallorca. In minuut 65 werd Kubo naar de bank geroepen, hij moest de geblesseerde Sevilla komen vervangen. 

Pastor floot richting zijn wisselspelers. Om duidelijk te maken wie zich moest klaarmaken om in te vallen maakte hij een spleetoog-gebaar, waarmee hij dus het Japanse wonderkind bedoelde. Geen van de partijen reageerde al op het incident.

Kubo wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door Real Madrid aan Mallorca, waar hij degradatie moet vermijden. Hij speelde er al 21 wedstrijden en kwam daarin één keer tot scoren. Voor de goede orde: Mallorca verloor de wedstrijd met 1-0 en ziet zo Espanyol naast zich opduiken op een gedeelde laatste plaats.

Takefusa Kubo (links) tegen Espanyol.
EPA Takefusa Kubo (links) tegen Espanyol.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christophe De clercq

    De politieke correctheid is een pest

  • chris moerman

    incident ? mag dat nu ook al niet meer ?

  • Wendy Van Meel

    Daar is toch niks mis mee? Belachelijk gewoon. Ze horen hem niet zijn naam roepen hoor. Hij heeft spleet ogen en wij ronde ogen. So what? Als dat al racistisch bekeken word...