Nieuwe scan brengt barstje aan het licht bij Hazard: Rode Duivel is minstens 4 tot 6 weken out en mist zo zeker Clásico

Photo News
Toch een barstje. Eden Hazard wist woendagavond op het teametentje met Real al hoe laat het was. De pijn ging niet weg. Nieuwe scans toonden aan dat hij een miniscule fractuur heeft opgelopen in het enkelbot. Clásico mag hij vergeten. Hij staat meer dan een maand aan de kant.  

Vijf weken in augustus en september met een scheur in de quadriceps. Nu een maand erbij met een barstje in de enkel. De blessureteller loopt op. Real Madrid lijkt Eden Hazard niet goedgezind. Net nu hij stilaan op toerental raakte, staat hij weer weken aan de kant: in het beste geval vier in het slechtste geval zelfs acht. Met dank aan die wilde ingreep van Meunier in de Champions Leagueconfrontatie met PSG, acht dagen geleden. Barcelona mag hij vergeten. 

Het feit dat Hazard de voorbije dagen nog altijd niet op zijn voeten kon steunen en dat de pijn bleef aanhouden, voorspelde weinig goeds. Woensdag onderging hij een nieuwe scan. Verder onderzoek vandaag bevestigde het barstje. Een diagnose die Real Madrid met de buitenwereld deelde. 

De komende dagen is hij verder aangewezen op een taxi. Autorijden lukt immers niet. Paparazzi spotten Eden Hazard woensdagavond op de passagiersstoel bij Courtois op weg naar een teamdiner in restaurant Filándon, in Madrid - taxi Thibaut. Rechtstaan voor de teamfoto deed hij niet. Liever stak hij weg dat hij nog altijd op krukken loopt na die wilde ingreep Meunier. 

Hazard meldde zich de voorbije dagen op het oefencomplex aan voor behandeling en revalidatieoefeningen. Na de eerste diagnose werd geschat dat hij tien tot veertien dagen out zou zijn, maar aangezien er weinig vooruitgang was, kwamen er nieuwe onderzoeken.  

Hazard neemt Meunier weinig kwalijk. De twee hadden per bericht contact.

“Ik ben echt verdrietig”, sprak Thomas Meunier na het voorval:

‘Secret Santa’ bij Real Madrid

De spelers van Real gingen gisteren bij wijze van kerstfeestje uit eten in Madrid, er werden zelfs cadeautjes gekocht voor elkaar. Het ene cadeau was al wat serieuzer dan het andere. Gareth Bale kreeg... een golfstick.

Kerstman van de dag voor Bale? Marcelo. De Braziliaan speelde in op de heisa die er de laatste tijd rond Bale was, die rondliep met een vlag met het opschrift “Wales, golf, Madrid. In die volgorde.” Marcelo trok de naam van Bale en kocht een golfstick voor de Welshman. Bale verliet het feest anderhalf uur eerder dan de rest, met zijn golfstick in de hand.

Bale was niet de enige die een ironisch cadeau kreeg. Lucas Vázquez kreeg gewichten, omdat hij zich enkele weken geleden blesseerde door een gewicht op zijn voet te laten vallen. Luka Jovic kreeg een Spaanse woordenboek cadeau, en de youngsters Brahim en Vinicius kregen kinderspeelgoed en knuffels. Marco Asensio kreeg een looprek, de Spanjaard is langdurig geblesseerd.

Hazard, links op de foto, kan nog steeds niet steunen op zijn voet, dus rechtstaan voor de teamfoto deed hij niet - hij bleef onderuit gezakt in zijn stoel zitten.
Twitter Sergio Ramos Hazard, links op de foto, kan nog steeds niet steunen op zijn voet, dus rechtstaan voor de teamfoto deed hij niet - hij bleef onderuit gezakt in zijn stoel zitten.
AFP
AP7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Verplichte rust zal hem,goed doen! Zijn centen krijgt hij gewoon toch verder!

 • Dan Midden

  is jammer doch hoort bij de sport. Is vooral jammer omdat hij bij Real vooruit MOET voetballen ipv systematisch het spel te vertragen om dan terug in gang te trekken. Als hij zijn grootste zwakte als ploegspeler kan verbeteren wordt het een wereldspeler. Nu is hij nog te vaak een vertragende dribbelaar die sommige matchen geen beslissende flitsen heeft, doch wel alle counters blokkeert. Kijk er alle countergoals maar op na bij de RD, Hazard was in geen enkele betrokken, dus duidelijk werkpunt

 • Marc LInden

  topdokters die dat niet zouden gezien hebben????? lopende band en fabrieksprincipes horen niet thuis in gezondheidszorg. we moeten er heel ons leven willen of niet voor betalen

 • Yves François

  Mijn vrouw werd voor een klacht naar de scan gestuurd in ziekenhuis A, och een onschuldig bolletje de grootte van een erwt. De pijn houdt aan en we gaan 24uur later in ziekenhuis B voor een second opinion, daar zien ze een kwaadaardige bol zo groot als een tennisbal en wordt ze aansluitend geopereerd. Wie heeft gelijk?

 • jean petermans

  En men zou dat nu pas weten?