Niet-gefloten penalty en deklat fnuiken Barça

Penalti no pitado al Barça...
Door een pover 0-0 gelijkspel na een rommelige en matige partij op het veld van Getafe heeft FC Barcelona nu al vier punten minder dan de ongenaakbare leider Real Madrid (gisteren nog 1-4 gewonnen op Almeria). Tegen een stug verdedigend Getafe kon Barça geen negende zege op rij boeken, maar dat had ook veel te maken met pech. Een overduidelijk handspel van Valera in de zestienmeter leidde niet tot de logische strafschop en na de rust trof Lionel Messi al voor de dertiende keer dit seizoen het doelhout.

Barça was de laatste weken eindelijk weer op toerental geraakt, met vorige zondag nog een ruime zege in de derby tegen Espanyol en woensdag de knappe zege tegen PSG in de Champions League als hoogtepunten. Onverwachts kwam de knappe reeks van acht opeenvolgende zeges tot een einde op het veld van het bescheiden Getafe.

Messi woedend
Het moet gezegd: Getafe verdedigde heel georganiseerd en met veel overgave, maar ref Vicandi Garrido hielp de thuisploeg wel een 'handje'. Letterlijk zelfs, want toen rechtsachter Valera met een slaande beweging de bal raakte in de zestienmeter had de scheidsrechter de bal echt wel op de stip moeten leggen. Tot grote woede van onder meer Messi, die vlakbij de fase stond, deed hij dat niet.

Raar einde
Ook na de pauze kende Lionel Messi nog een erg frustrerend moment. De Argentijn schilderde een vrije trap vanop zo'n 22 meter heerlijk over de muur, maar zag de bal op de deklat stranden. Dat overkwam de onfortuinlijke Messi al voor de negende keer in de competitie, de dertiende keer in totaal. Toch morde ook Getafe op de ref, toen die op een heel ongelukkig moment affloot net toen de thuisploeg nog een actie kon opzetten.