Messi wel degelijk he-le-maal terug: overschrijdt met hattrick kaap van 400 goals

AP

Na de hattrick van Cristiano zaterdag tegen Celta, vond Messi dat hij niet mocht achterblijven. De Argentijn zette hoogstpersoonlijk een scheve situatie in de stadsderby tegen Espanyol recht. Van 0-1 ging het met snelle goals vlak voor en na de pauze van Hem nog naar een makkelijke zege, zeker nadat ook Pique en Pedro toesloegen. Messi tekende met zijn derde goal (5-1) voor het orgelpunt. Zijn derde hattrick in de laatste vier matchen, waarvan niet één goal op penalty. Ook tegen Sevilla en in Nicosia was Messi aan het feest. De 2-1 vanavond was voor de Vlo' nummer 400 in het shirt van de blaugrana. Wie er nog aan twijfelde: Lionel Messi is na een moeilijke start dit seizoen weer helemaal de oude. PSG, woensdag de tegenstander in de Champions League in Camp Nou, is bij deze gewaarschuwd. (lees hieronder verder)

@Gh8stMode's post on Vine
Alexándera's post on Vine
Cambio de Juego's post on Vine

Messi zit nu aan 20 hattricks in La Liga, dat zijn er drie minder dan Cristiano en twee minder dan Alfredo Di Stefano en Telmo Zarra, clublegendes van respectievelijk Real Madrid en Athletic de Bilbao. Nochtans zag het er in de eerste helft lang niet goed uit voor FC Barcelona. Na balverlies van Busquets zette de ervaren aanvaller Sergio Garcia (31) Pique in de wind door naar binnen te snijden en ook Bravo te kloppen: 0-1 voor de middenmoter zowaar. FCB kwam traag op gang en versierde pas rond het halfuur de eerste kansen. Messi krulde een vrije trap tegen de deklat, Suarez -nog altijd op zoek naar die eerste goal in La Liga- plaatste naast en de mee opgerukte Jordi Alba besloot van dichtbij nog op doelman Kiko Casilla (niet Casillas) na een geweldige pass van Messi.

Op slag van rusten sloeg Messi een eerste keer toe, wanneer hij dankzij een knappe curve het kleinste gaatje vanop de rand van de zestien zocht én vond. Meteen na de pauze combineerde het koningstrio. Neymar stak door tot bij Suarez, die op zijn beurt Messi vond in de zestien. Zoals in zijn beste dagen werkte hij heerlijk af. Toen Pique meteen daarna na slecht verdedigen bij Espanyol de 3-1 inkopte, was de match gespeeld. Drie Barça-goals in acht minuten. Het werd uiteindelijk nog een zware pil voor de 'Parkietjes'. De ingevallen sneltrein Pedro maakte er op een lange crosspass van Alba 4-1 van, waarna Pedro en Messi combineerden naar de eindstand. Barça (34) terug tot op twee punten van Real (36). Atlético telt er 32.

Alle uitslagen en stand La Liga vind je HIER.

REUTERS
REUTERS
AP
PHOTO_NEWS
AP