Messi maakt in nog geen halfuur zuivere hattrick en scoort ook vierde, fans eisen ontslag van Bartomeu

EPA
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
5
0
SD Eibar EIB
EIB
SD Eibar
Opnieuw goalgetter in plaats van assistgever. Lionel Messi had vier duels op rij niet gescoord, maar tegen laagvlieger Eibar (5-0) hervond ‘de Vlo’ zijn neus voor goals. En hoe. Meteen vier doelpunten, waaronder een zuivere hattrick na veertig minuten. Ook de 4-0 zette hij op zijn naam, op assist van de ingevallen nieuwkomer Braithwaite. Barça voorlopig alleen op kop in La Liga.

Bekijk hier de vier goals van Messi:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Goed spelen deed FC Barcelona niet, een beetje de constante doorheen het seizoen. Naar analogie met Real. Maar er was wel opnieuw, ruime, winst. Messi scoorde drie keer tussen de 14de en de 40ste minuut. Het was zijn 54ste hattrick in zijn loopbaan en zijn vierde in de eerste helft van een wedstrijd. In de 87ste minuut deed Messi er nog eentje bij. De Argentijn scoorde voor de zevende keer in zijn carrière minstens vier goals in één wedstrijd. Hij staat in La Liga nu op achttien goals. Topschutter. Ook opmerkelijk: de Deense spits Braithwaite viel in minuut 72 in en was meteen goed voor twee assists. 

EPA

Barcelona staat voorlopig alleen op kop met 55 punten. Real Madrid (53) speelt om 21u uur bij Levante en herovert met een zege de leiding. Opvallend ook waren vooraf de vele witte zakdoekjes die in Camp Nou te zien waren. Een deel van de aanhang van Barça is ontevreden over het bestuursbeleid, vooral op supportersgebied. Preses Bartomeu moest het ontgelden en mogelijk komen er in Catalonië vervroegde voorzittersverkiezingen. Victor Font, die gesteund wordt door de meer dan waarschijnlijke toekomstige Barça-trainer Xavi, is de uitdager van Bartomeu. Gelukkig was er Messi om de sfeer in het stadion te doen omslaan. 

FC Barcelona-voorzitter Bartomeu links onderaan.
EPA FC Barcelona-voorzitter Bartomeu links onderaan.
Witte zakdoek(en) voor Bartomeu
AP Witte zakdoek(en) voor Bartomeu2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rick Daelemans

    MESSI niet normaal,toch duidelijk thé G.O.A.T,week in ,week uit laat hij het zien,en dat al meer dan 12 jaar!

  • Zakii Haji Adan

    Beste speler aller tijden! En die nieuwe spits heeft ook zijn stempel gedrukt in camp nou!!