Megatransfers in de maak: Ronaldo naast Lukaku en Messi naast De Bruyne?

epa
Spelen de twee beste voetballers ter wereld volgend seizoen in Engeland? Dat schrijft de Sunday Times, over het Kanaal de best verkopende kwaliteitskrant. Lionel Messi naar Manchester City, Cristiano Ronaldo naar Manchester United.

"In Engeland heb ik zo'n problemen nooit ervaren... Daarom zou ik er graag terug naartoe willen". Woorden van Cristiano Ronaldo deze zomer in een rechtbank, waar hij moest getuigen in een zaak die de Spaanse regering had aangespannen wegens het ontduiken van belastingen. Ook Lionel Messi is geen vriend van de Spaanse belastingdienst. Net als CR7 is de Argentijn er al vervolgd. De accountants van het topduo zeggen dat ze helemaal niets meer aan belastingen moeten betalen - tevergeefs. In de strijd van de regering om Spanjes grootste sportsterren niet te ontzien, gaan ze ver. Zo ver dat ze hun sterren het land uitjagen, aldus The Sunday Times.

ap

Zo zou Cristiano Ronaldo volgend jaar naar Manchester United trekken. Een transfer die deze zomer al kon plaatsvinden, schrijft de krant. Ronaldo wou zelf graag terug naar Old Trafford, Real Madrid wou cashen. Man United zwaaide met 100 miljoen en bovendien zouden 'Los Blancos' verlost zijn van bijna 21 miljoen euro loon. Waarom het dan niet doorging? Omdat Kylian Mbappé, de aanvaller die Cristiano moest vervangen in het Bernabeu, PSG verkoos boven Madrid. In Spanje zou de druk voor de Franse tiener te hoog liggen. Het etiket van 'vervanger van Ronaldo' is ook geen cadeau natuurlijk. Dan liever -voorlopig- het vertrouwde Frankrijk. En nog is 'The Sunday Times' niet uitverteld. Nadat Mbappé weigerde, ging Real voor plan B. Niet Ronaldo naar United, maar wel Gareth Bale. De Welshman zou naar verluidt geweigerd hebben gedwongen te moeten vertrekken uit Madrid.

afp

En Messi? Hij raakte het begin juli eens met FC Barcelona om zijn contract te verlengen in Catalonië, maar twee maanden later staat daar nog altijd geen handtekening onder. Een van de hoofdredenen van Messi's getreuzel: de sportieve malaise waarin Barça verkeert. Neymar buiten en zijn enige ietwat volwaardige vervanger, Coutinho, niet binnen. 'The Sunday Times' meent te weten dat de entourage rond Messi recent in het geheim heeft samengezeten met de top van Manchester City in verband met een eventuele transfer volgende zomer wanneer het contract van de Argentijn afloopt. En hij dus een vrije speler is. Of hoe een horrorscenario voor FC Barcelona steeds meer werkelijkheid wordt.

getty2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bram Morel

    Vermits zeboe de rechtbank verschijnen, wordt het niet oogluikend toegestaan...

  • Jos Smos

    Als die fraudeurs hun belastingen noet willen betalen in Europa, moeten ze desnoods opgesloten worden. Of uitzetten in het geval van Messi. Geen odee waarom dot allemaal oogluikend toegestaan wordt.