Mathew Ryan tekent zesjarig contract bij Valencia

Mathew Ryan trekt de deur bij Club Brugge achter zich dicht, hij heeft vandaag in Mestalla een zesjarig contract bij Valencia ondertekend. Dat heeft de nummer vier uit de voorbije Primera Division bevestigd op de clubwebsite. Club zelf had gisteren al laten weten dat zijn Australische doelman op weg was naar de Spaanse topclub, hij moest er alleen nog maar zijn medische testen afleggen. Zijn opvolger zou wel eens Sinan Bolat kunnen worden.

De 23-jarige Ryan speelt sinds 2013 voor Club Brugge. Hij werd de voorbije twee seizoenen verkozen tot doelman van het jaar in de Belgische competitie. In januari won hij de Asian Cup en werd hij er verkozen tot beste doelman, bij blauw-zwart was hij een van de absolute sterkhouders.

"Grote stap"
"Ik ben heel blij dat ik bij zo'n grote club als Valencia aan de slag kan", aldus Ryan op de website van zijn nieuwe ploeg. "De club is een grote naam in het Europese voetbal en dit is een grote stap in mijn carrière. Valencia heeft een ploeg met uitstekende spelers. Nu moeten we ons proberen te plaatsen voor de Champions League", klonk het bij de Australiër, die met zijn nieuwe club mogelijk een van de opponenten van de Bruggelingen wordt in de vierde en laatste voorronde van het kampioenenbal. Dan moet Club Brugge een ronde eerder wel eerst voorbij Panathinaikos.

"Veel potentieel"
"Het was niet makkelijk om een doelman van Champions League-niveau te vinden", klonk het bij voorzitter Layhoon Chan. "Mathew mag dan nog jong zijn, maar heeft veel ambitie en veel potentieel. Hij heeft al ervaring in Europese competities en speelde ook het WK in Brazilië".

Bolat in beeld
Bij Club wordt Ryan overigens mogelijk opgevolgd door Sinan Bolat. De ex-goalie van onder meer Racing Genk en Standard, die nu bij FC Porto onder contract ligt, is vandaag gespot in Brugge en wordt mogelijk voor één seizoen gehuurd. Verdediger Thomas Meunier twitterde al: "Hopelijk scoort Bolat bij Club Brugge, in elke zin van het woord". Daarmee verwees de verdediger naar het kopbaldoelpunt dat de Belgische Turk eind 2009 voor Standard maakte in de slotfase van het Champions League-duel tegen het Nederlandse AZ.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS