Luis Enrique: "Bouwen aan vernieuwd en spannend Barcelona"

Twitter
Luis Enrique heeft vanmiddag een contract voor twee seizoenen ondertekend bij FC Barcelona. De ex-speler van Barça moet de Catalaanse trots weer laten aanknopen met de talrijke successen uit het (recente) verleden.

Enrique, wiens komst maandag werd aangekondigd, vervangt in Camp Nou de Argentijn Gerardo Martino. Onder diens leiding grepen Lionel Messi en co in het voorbije seizoen naast belangrijke prijzen als de Spaanse titel en de Champions League.

"Elke ploeg moet zichzelf heruitvinden", vertelde de 44-jarige Enrique vanmiddag tijdens zijn voorstelling. "Er zullen veranderingen worden doorgevoerd. We zullen gesprekken hebben, dingen afwegen en dan kijken wat er moet gebeuren. Hij deed meteen ook een grote belofte aan het publiek. "Vandaag beginnen we met de bouw van een nieuw en spannend Barcelona. Dit is een heel speciale dag."

De Spanjaard beseft dat de lat hoog ligt. "De eisen zijn bij Barcelona altijd heel groot. Ik ben blij dat ik deze uitdaging kan aangaan. Tegelijk besef ik welke verantwoordelijk daarmee gepaard gaat. Mijn ploeg zal aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen. Dat is het voetbal waar miljoenen mensen overal ter wereld zijn van gaan houden."

Een van de taken van Enrique wordt om Lionel Messi zijn topvorm weer terug te laten krijgen. "Hij is een van de beste spelers van de wereld. Afgelopen seizoen was voor hem teleurstellend, maar hopelijk weten we komend jaar weer het beste in hem naar boven te halen. Dat is erg belangrijk voor ons."

Enrique was van 1996 tot 2004 middenvelder bij Barcelona. Daar startte hij ook zijn trainersloopbaan, als coach van het B-elftal (2008-2011). Nadien stond hij bij AS Roma (2012-2013) en Celta de Vigo (2013-2014) aan het roer.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00