Lionel Messi - wie anders? - helpt Barcelona met winning goal tegen Levante aan 26ste titel in de clubgeschiedenis

AFP
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
1
0
Levante UD LEV
LEV
Levante UD
FC Barcelona heeft zich voor de 26ste keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Spanje gekroond. De Catalanen hadden thuis tegen Levante genoeg aan een overwinning. Wie anders dan Lionel Messi scoorde de winning goal.

Het was dat Atlético Madrid deze middag nog won van Real Valladolid, anders had Barcelona er tegen Levante een ware galamatch van kunnen maken. Lionel Messi werd in elk geval gespaard met het oog op de Champions League. De kleine Argentijn begon op de bank in wat de kampioenschapsmatch moest worden. Voor het eerst sinds 2011 kon Barcelona een landstitel bij winst nog eens in eigen huis vieren. 

Maar dat liep niet meteen van een leien dakje. Barcelona was heer en meester, maar scoren lukte niet echt. Coutinho liet in de eerste helft twee dotten van kansen liggen. De Braziliaan trof ook nog eens de lat. Coutinho kreeg de bal er niet in en dus was het aan Lionel Messi om zijn club over de streep te trekken. De kleine Argentijn kwam na de rust van de bank en stelde niet teleur. Op het uur profiteerde hij van slecht uitverdedigen bij de bezoekers. Even kappen en besluiten in het hoekje. Zijn 36ste goal van het seizoen in Spanje.

1-0. De titel was virtueel binnen en Camp Nou mocht stilaan beginnen vieren. Barcelona kon zijn 8ste titel in elf jaar tijd ruiken en gaf zijn uitgangspositie niet meer uit handen in het laatste halfuur. Spannend werd het wel. Levante trof laat in de partij nog het doelhout, maar de voetbalgoden toonden hun goeie wil voor Messi en co. 

Drie speeldagen voor het eind kroont Barcelona zich voor de 26ste keer tot kampioen van Spanje. Uiteraard en in het bijzonder met dank aan Lionel Messi. Voor de Argentijn is het zijn tiende landstitel in het shirt van Barcelona. Geen buitenlander die zich meer tot kampioen van Spanje kroonde dan hij. 

AFP
REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
AFP
AFP
AFP
EPA
AFP
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.