Lionel Messi benadert de vorm van z’n leven en dan mag Camp Nou één van zonder twijfel mooiste goals van het jaar bewonderen

FC Barcelona zit op koers voor het perfecte seizoen. De Spaanse Supercup is binnen, het staat op kop in La Liga, zit in de achtste finale Champions League (tegen Lyon) en sinds gisteravond ook in de halve finale van de Copa del Rey. Bovendien lijkt Barça geregeld weer op die quasi onklopbare en onweerstaanbare machine, met een Messi die dicht aanleunt tegen zijn beste vormpeil. 26 matchen: 27 goals en 17 assists, in alle competities. Opnieuw hallucinante statistieken. En niet dat hij het ploegbelang uit het oog verliest: de penalty op de 1-0 liet hij aan Coutinho. Die kon een goaltje best gebruiken om het vertrouwen op te krikken.

Gisteravond in de kwartfinale van de cup was het opnieuw prijs. Na 2-0 in Sevilla moesten de blaugrana vol aan de bak, negentig minuten later stonden er 6-1 cijfers op het bord. Zeker toen Cillessen de penalty van Banega op 1-1 stopte, wisten de Andalusiërs hoe laat het was. Barcelona wervelde met onder andere goals van Rakitic (zie video hieronder) na een knappe assist van Arthur, de beste transfer dit seizoen, en een heerlijk uitgespeelde goal van Luis Suarez, waarbij vooral de spurt van Jordi Alba opviel (zie video hierboven). Maar dé goal van de avond was de 6-1, van de voet van niemand minder dan Messi himself. Tiki-taka van de hogeschool. De vijftigste goal van Messi in de Copa del Rey, die hij al zes keer op de naam schreef. Vanavond verdedigt Real Madrid in Girona een 4-2 voorsprong.

Photo News
AFP8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Yves Van Rossem, als er wereldspeler is die echt in een teamsport speelt is dat zeker Messi. Hij is niet totaal niet egoistisch als bv C.Ronaldo ( die ook een wereldspeler is) en laat zijn team genoten ook veel scoren. Maar ge zijt zeker geen echte voetballiefhebber. En stel dat Messi bij Anderlecht zou spelen, dan moet men wachten dat hij 50 jaar is, en dan nog komt hij makkelijk mee met dit huidige Anderlecht, en dan leert hij de spelers wat een echte teamsport is.

 • didier de coster

  rudy , wees blij dat ge nu leeft en van ronaldo én messi kan genieten , stop aub met vergelijken , het zijn twee wonderen ; cobw

 • Danny Mortier

  Yves van Rossem...wa kende gij van voetbal

 • Steven Jansen

  Prachtig, subliem, maar zonder het DNA van Cruyff, Rijkaard en Van Gaal was ze dit nooit gelukt.

 • Carlos Simonis

  Deze kleine man, speelt al 10 jaar lang op top-niveau. Ooit gaan wij eens beseffen, als Messi stopt met voetballen, dat wij een voetballer als hem zeker de eerste 100 jaar niet meer gaan zien.