Krukken aan de kant: Eden Hazard mikt op Spaanse Supercup

AFP
De krukken zijn weg. Eden Hazard (28) zet de eerste stappen in zijn revalidatie. Doel is de Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië, begin januari.

De blessure is nog altijd onder controle. Dinsdag, in Brugge, strooiden Spaanse journalisten op basis van een bron in de medische staf rond dat Hazard mogelijk onder het mes moest. Berichten die de Rode Duivel en Zinédine Zidane verrasten. “Momenteel is een operatie nog niet aan de orde”, zei zijn trainer van Real Madrid. “Ik hoop dat we hem sneller dan verwacht weer op het veld hebben.”

Vorig weekend werd Hazard op Bernabeu nog op krukken gespot, maar ondertussen kan hij alweer steunen op zijn voet. Bijna drie weken na de wilde ingreep van Thomas Meunier is de extra steun niet meer nodig. Hij sleept nog altijd met het been en lang wandelen lukt nog niet, maar toch. Het is een eerste stap in het revalidatieproces. Real neemt geen enkel risico, maar het doel blijft de Spaanse Supercup, begin januari in Saoedi-Arabië. Daar vecht Real in een toernooi met Atlético, Barcelona en Valencia om de beker. Real ontmoet op 8 januari Valencia. Op 12 januari kan Hazard er zijn eerste Clásico spelen, tegen Barcelona. Die van volgende week in La Liga komt te vroeg.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.