Klasse van Neymar bezorgt Barça de zege tegen Villarreal

De wedstrijden van Barcelona zijn de laatste weken niet van een bijster hoog niveau, ook vandaag tegen Villarreal leek dat zo te worden, na een saaie eerste helft kon het team gelukkig weer rekenen op de klasse van een beresterke Neymar en goaltjesdief Suárez. De twee zorgden voor een 3-0 overwinning. De Braziliaan prikte eerst zijn tiende van het seizoen tegen de touwen, nadien liet hij een strafschop over aan de Uruguyaan. Vijf minuten voor affluiten wist Neymar opnieuw zijn klasse tentoon te stellen met een prachtig tweede doelpunt.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Het was allesbehalve een goede wedstrijd. Met veel kleine foutjes en een laag tempo kon geen van  beide ploegen echt voor gevaar zorgen. Villarreal had een goed blok om het aanvallend geweld van Barça tegen te houden.

In de tweede helft begonnen de mannen van Luis Enrique snediger aan de wedstrijd. Na een minuut op een eerder negatieve manier. Zowel Neymar als Suárez pakten geel na onenigheid met de scheidsrechter.

Doelpunten
Nadien waren het opnieuw deze twee die met de hoofdrol gingen lopen. Eerst leek doelman Areola nog de man van de wedstrijd te gaan worden, maar op het uur was het dan toch Neymar die de score wist te openen.
De eerstvolgende aanval was het Iniesta die alleen voor Areola kwam, maar de doelman toonde zich de sterkste in dit onderlinge duel.

Na 70 minuten kon de thuisploeg dan toch opnieuw aan het feest. Munir tikte de bal slim weg voor een inglijdende Costa, die zo een penalty veroorzaakte. Neymar liet de penalty over aan Suárez, die dat geschenk maar al te graag in ontvangst nam.

Vijf minuten voor tijd bleek dat Neymar misschien wel een hattrick had kunnen maken. Op aangeven van Suárez draaide de Braziliaan zich op pure klasse vrij en wist het ook nog af te maken. Villarreal kon in de tweede helft geen enkele kans meer afdwingen. ondanks het mindere spel in de eerste helft, konden de Catalanen opnieuw met een ruime overwinning het weekend afsluiten.

reuters
epa
afp
afp
epa


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00