Karim Benzema weer in opspraak: Franse spits van Real Madrid beschuldigd van het “kidnappen” van zijn makelaar

Karim Benzema.
AFP Karim Benzema.
Zakenpartners van de Franse voetballer Karim Benzema worden verdacht van betrokkenheid bij een vermeende kidnapping om zo geld te recupereren van de spits van Real Madrid. Dat schrijft de Franse nieuwssite Mediapart. Het zou gaan om een geschil rond 50.000 euro. Het Franse parket heeft een onderzoek ingesteld. Benzema en zijn advocaten doen het bericht af als “grotesk”.

Leo D., die claimt een makelaar te zijn van Karim Benzema, diende op 8 oktober een klacht in waarbij hij stelde het slachtoffer te zijn van een poging tot kidnapping. Een dag eerder zou de 33-jarige man in Parijs, even na de wedstrijd van PSG tegen Lyon, aangepakt zijn door vermeende vrienden van Benzema om hem zo te overtuigen het geld aan Benzema te geven. In de klacht staat dat Smaine T., een jeugdvriend van Benzema, en de chauffeur van de Real Madrid-spits hem even buiten een shishabar in Parijs het bevel gaven in een zwart busje te stappen, waarin Leo D. achterin een “silhouet” zou herkend hebben dat van Karim Benzema (30) was. 

-
AFP -

Volgens Mediapart gaat het over een dispuut rond 50.000 euro dat Benzema te goed had voor een sponsortrip naar Marokko de voorbije zomer. De entourage van Benzema stelt dat Leo D. dat geld voor zichzelf heeft gehouden. Volgens Sylvain Cormier, de advocaat van Benzema, is Leo D. nooit de makelaar van Benzema geweest: “Net dat is zijn probleem - hij is misschien ontgoocheld”. Volgens Cormier is de man er louter op uit op te vallen met de beschuldigingen. “Dit is gewoon in gang gezet door iemand die op een erg onhandige manier zijn eigen problemen tracht te verbergen. Hij beschuldigt Benzema ervan zijn arm vast te grijpen, maar we weten dat Karim daar nooit aanwezig is geweest. Poging tot kidnapping is echt wel grotesk.” Er zou meteen ook een klacht neergelegd zijn tegen Leo D. voor laster en eerroof. “Maar als Benzema dat doet, bevindt hij zich volgens Joseph Cohen-Sabban, de advocaat van Leo D., in “echt zware moeilijkheden.”

Benzema heeft via Twitter al gereageerd op de klacht. “Is deze wereld serieus?”, met de hashtags ‘dit moet stoppen’ en ‘dit is te veel’.

in 2015 raakte Benzema ook verwikkeld in een afpersingszaak met de Franse middenvelder Mathieu Valbuena. Die laatste moest 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Een zaak die hem zijn plaats bij de Franse nationale ploeg kostte.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc germeau

    Héél het voetbal is zwaar ziek, niet alleen bij ons. Allé is dat nu normaal dat een voetballer zo veel geld verdient en dat hij een privé chauffeur heeft? Is het ethisch verantwoord dat die leeghoofden zo stinkend rijk zijn en dan nog zelfs niet weten wat doen met die poen ?