Hazard en Courtois rusten, Real Madrid alleen leider

AFP

Het B-elftal van Real Madrid versloeg Osasuna (2-0). Geen Hazard en Courtois in de basis, noch Bale, Benzema en James. Zidane roteerde in het vooruitzicht van de belangrijke wedstrijden tegen Atletico Madrid (zaterdag) en Club Brugge (dinsdag).

Niets nieuws onder de Koninklijke zon, niks dat Philippe Clement nog niet weet: als je hoog druk zet, geraakt Madrid er moeilijk onderuit, het middenveld laat veel ruimte in de rug, en de spitsen creëren nauwelijks kansen.

Het eerste halfuur was dramatisch slecht, Real kwam op voorsprong met een afgeweken schot van Vinícius - de vervanger van Hazard - dat hierdoor mooi in de bovenhoek zoefde.

Het was de enige noemenswaardige kans voor de thuisploeg in vijfenveertig minuten.

De tweede helft was iets beter. Het spel iets vloeiender. Jovic zag een doelpunt afgekeurd, de ingevallen Rodrygo stond dertig seconden op het veld toen hij een bal uit de lucht plukte, op zijn tegenstander afging en het leer in de verste hoek krulde - een hoogtepuntje.

Hazard was niet meer nodig - hij kon de hele wedstrijd toekijken vanuit de verwarmde dugout.

Real Madrid hield voor de tweede match op rij de nul en trekt als enige leider (Bilbao speelde gelijk in Léganes) zaterdag naar de andere kant van ‘t stad. Het wordt de eerste stadsderby voor Eden Hazard. 

Rodrygo scoorde bij zijn debuut.
AFP Rodrygo scoorde bij zijn debuut.
Courtois kwam evenmin in actie tegen Osasuna.
REUTERS Courtois kwam evenmin in actie tegen Osasuna.

De goal van Vinicius:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Marien

  Zal nooit Ronaldo evenaren , ook zijn overgewicht begin seizoen snap ik nie als prof

 • Dirk Tuymans

  Gewoon niet goed genoeg en daardoor op de bank. Niks mee rusten te maken.

 • marion vermoet

  Hazzard rusten één wedstrijd gespeeld en hoe? Zidane heeft er kijk op!!!!

 • Noella Vancompernolle

  Slecht spelen en toch alleen aan de leiding. Wat als ze dan goed zouden spelen? Er zijn ploegen die denken dat ze goed spelen en onderaan bengelen. Wat als die slecht zullen spelen?

 • Roger Brouwers

  Rusten.Van wat kunnen die nu moe zijn?Zal wel van de nevenactiviteiten zijn.Hun geld tellen!!!