Hattrick Messi zet Barça weer op leiderstroon

FC Barcelona is alvast tot morgenavond leider in de Primera Division. Een eenvoudige 4-0 zege tegen Granada loodste de 'blaugrana' opnieuw naar de leiderstroon in Spanje. Lionel Messi scoorde drie keer, Neymar één keer. Atletico Madrid kan zondagavond weer over Barça wippen als het gaat winnen op het veld van Celta de Vigo.

Als het al enige illusie had gehad op puntenwinst in Camp Nou, mocht Granada binnen het kwartier alle dromen opbergen. In die tijdsspanne had Lionel Messi de bal al twee keer tegen de netten gejaagd. Eerst tikte de Argentijn een voorzet van Arda Turan randje buitenspel binnen. Wat later bediende Suarez met een briljante toets zijn spitsbroeder, die opnieuw afrondde.

Granada vormde de rest van de eerste helft een speelbal voor een gretige thuisploeg. Kansen op een grotere kloof waren er voor rust voldoende. Suarez strompelde de grootste met het scheenbeen naast een leeg doel. Op het uur mocht Messi een derde keer juichen. Nadat Neymar de paal trof, toonde hij zich een bekwaam rebounder. Finaal pikte Neymar toch zijn doelpuntje mee. Thomas Vermaelen, opnieuw in de basiself na twee wedstrijden nagelbijten op bank of tribune, bekeek het goedkeurend. De Rode Duivel beleefde tegen een zwak Granada een rustige namiddag. Ook aanwinsten Arda Turan en Aleix Vidal stonden na hun debuut in het bekertoernooi nu voor het eerst in de basis in een competitieduel. Beiden waren in de zomer al aangetrokken door Barça, maar mochten vanwege een straf pas vanaf 1 januari opgesteld worden.

AP
GETTY
AFP