Hamstringblessure houdt Thomas Vermaelen twee weken aan de kant

rv
Twitter rv
De blessure die Thomas Vermaelen gisteren opliep in de partij tegen Betis Sevilla, valt mee. De centrale verdediger van Barcelona moest in de 40ste minuut naar de kant met pijn aan de hamstrings en verder onderzoek vandaag heeft uitgewezen dat onze landgenoot twee weken aan de kant staat.

De 32-jarige Rode Duivel stond op het veld van Real Betis al voor de zevende keer in de Primera Division in de basis, maar hij moest wel vervroegd naar de kant. Tijdens een spurt met Sergio Leon moest Vermaelen zijn tegenstander laten gaan en tastte hij naar zijn linkerbeen. Het gaat om een hamstringblessure, die hem dus zeker twee weken aan de kant houdt. 

Feit is wel dat Vermaelen vervangen moest worden. Zijn ploegmakkers Sergio Busquets en Gerard Piqué kwamen zich heel even van de toestand van onze landgenoot vergewissen, maar uiteindelijk kwam de net weer fitte Samuel Umtiti hem vervangen. De 'Verminator' was al toe aan zijn dertiende opeenvolgende basisplek. Zijn langste reeks sinds zijn komst bij de Catalaanse club.

Barça rekent na rust af met Real Betis

Messi en co begonnen de partij tegen Real Betis met slechts één doel: eerste achtervolger Atlético op elf punten zetten. Toch waren de bezoekers allesbehalve dominant in de openingsfase. Integendeel. De thuisploeg kwam namelijk meteen dreigen via Guardado en Sergio León, telkens zonder succes.

De reactie van de Catalanen bleef uit. Meer dan een schotje van Sergi Robero en een knal in het zijnet van Lionel Messi zat er voor rust niet in. Ondanks een stormachtig begin doken beide teams met een brilscore richting kleedkamers.

REUTERS

Ook weinig animo in de beginfase van de tweede helft, tot Suarez Rakitic op het uur met een heerlijke pass alleen voor doel zette. De Kroaat twijfelde niet en schoof de 0-1 proper binnen. Vijf minuten later was het opnieuw prijs. Na balverlies was Feddal niet helemaal bij de les, waardoor hij de buitenspelval ophief. Messi profiteerde optimaal: 0-2.

Forfaitcijfers

En het was nog niet gedaan. Niet veel later pikte ook Suarez z’n goaltje mee. De Uruguayaan nam een voorzet van Rakitic in één tijd op de slof. Doelman Adan mocht zich al voor de derde keer in amper tien minuten omdraaien. Boeken toe. Toch hield Barça het voet niet van het gaspedaal. Messi dribbelde eenvoudig de defensie en maakte nadien z’n tweede van de avond. 

In de extra tijd liet de Argentijn zich nog eens gelden. Na een knappe inspanning had hij oog voor de vrijstaande Suarez, die hoog in doel afwerkte: 0-5, meteen ook de eindstand. Barcelona loopt zo elf punten uit op Atlético, Real Madrid volgt al op negentien eenheden.

AFP
AFP
Photo News
Photo News
Photo News
AFP13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marnix Malone

  Nadeel van de betere verdedigers; meer blessures omwille van inzet, leiderschap, engagement.. Verder willen gaan voor je ploeg dan je eigen lichaam heeft nadelen.. Moeten jullie ze hier in de reacties daarom afbreken? Zien jullie Vermaelen en Kompany dan echt liever bij Westerlo spelen, 10 seizoenen na elkaar zonder blessure?

 • Guy Taar

  even breekbaar als Kompany...met het verschil dat hun riant loon er blijft liggen, terwijl de gewone werkmens mag kinkloppen of ophoepelen...

 • rik cappelle

  Spijtig maar nog zulk een brokkenpiloot. Moeten wij daarmee naar Rusland ? Amaai . Met één mand eieren bij De Arme Klaren gaan we niet toekomen zulle.

 • Mark Marken

  @vincemarvin: Barca heeft wel het een en ander gewonnen zònder Vermaelen, is het niet? Doe nou niet alsof hij dragende speler voor Barcelona is ajb......

 • Joris Claes

  België heeft genoeg glazen verdedigers. Mss da ze de tegenstander kunne verblinden.