Geen seizoen zonder nederlaag: Barça verliest met 5-4 van laagvlieger Levante na onwaarschijnlijke partij

AP
Minuut 56: Levante - Barcelona 5-1. Minuut 94: Levante - Barcelona 5-4. Barcelona was bijzonder dicht bij een nieuwe remontada. Op de voorlaatste speeldag verloren ze echter hun aura van 'de onoverwinnelijken' in La Liga. Nota bene tegen Levante, dat door de zege naar de vijftiende plek klimt in de Primera Division. Daarbovenop viel Thomas Vermaelen ook nog eens geblesseerd uit.

Waar te beginnen? Allereerst met de melding dat Lionel Messi niet op het wedstrijdblad stond. De Argentijn kreeg rust en dat scheelde meteen een slok op de borrel. Al vroeg in de partij wist Emmanuel Boateng de score te openen. De 21-jarige Ghanees beleefde de avond van zijn nog jonge leven. Er volgde namelijk nog een tweede en een derde doelpunt van zijn kant. Het was de eerste keer in dertien jaar dat er in La Liga iemand een hattrick kon maken tegen Barcelona. De laatste die dat flikte, was Diego Forlan. Toen nog spits van Villarreal. Tussendoor viel Thomas Vermaelen nog geblesseerd uit. Met een stevige vloek tastte hij naar de hamstring. Na een aai over de bol van collega Yerry Mina verdween de Rode Duivel van het strijdtoneel.

De verdediging van Barcelona had prompt veel weg van gatenkaas. In de 56ste minuut flikkerde de 5-1 zowaar op het scorebord. Vijf doelpunten geslikt tegen de tot voor vanavond nummer zestien in de Primera Division. Het was al van 3 december 2003 geleden dat de blaugrana in de eigen competitie vijf doelpunten tegen kregen. Toen verloor Barça met 5-1 van Malaga.

Toch bleven ze bij Barcelona niet bij de pakken zitten. Net als Emmanuel Boateng joeg Philippe Coutinho er ook drie tegen de touwen. Niet veel later zette Luis Suarez een elfmeter om. Met nog 24 minuten op de klok moesten de Catalanen nog minstens een keer scoren om de status van onoverwinnelijkheid te behouden. Een nieuwe 'remontada', zou het? Neen, was het antwoord op die vraag. De bezoekers gingen nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet. 

Getty Images

43 wedstrijden zonder nederlaag

Het moeilijkste leek achter de rug. Nog twee klussen moesten ze klaren om het seizoen zonder nederlaag af te sluiten. Levante uit en Real Sociedad thuis. In die voorlaatste opdracht liep het dus fout. Op de 37ste speeldag incasseerden de Catalanen hun eerste nederlaag. Strompelen aan de finish, heet zoiets. De indrukwekkende reeks van 43 wedstrijden zonder verlies kwam vanavond tot een einde. Om de onwaarschijnlijke avond in Valencia nog even te onderstrepen: de laatste keer dat Barcelona vier doelpunten maakte en toch nog verloor, dateert al van 17 september 1950 (6-4-verlies tegen Atlético Madrid). Historisch.

Bekijk de beelden van de doelpunten hieronder:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Audenaert

    De grote geldwolven hadden geen goesting meer .

  • Pier Aspe

    Subtopper ? wa ne kenner......match zonder inzet waar alles was gezegd...gewoon ontlading tegen een ploeg die super gemotiveerd was..d'as al.

  • Tom Vandesmal

    Zonder Messi is dit niet meer dan een subtopper.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00