Ferreira Carrasco pakt punt met Atletico, Ronaldo staat nu al vier matchen droog

GETTY
De Madrileense derby is vanavond onbeslist gebleven. Real Madrid had lange tijd uitzicht op een overwinning na een vroege goal van Benzema, tot doelman Keylor Navas in de slotfase in de fout ging. Vietto, na de pauze ingevallen samen met Rode Duivel Ferreira Carrasco, profiteerde en bezorgde Atletico alsnog een punt. Door de late opdoffer greep Real naast de leidersplaats, die nu in handen blijft van Villarreal.

Karim Benzema deed een bruisend Vicente Calderon al na negen minuten verstommen. De Franse international kopte een voorzet van Carvajal, die nog voor rust met een blessure zou afdruipen, netjes tegen de touwen. Atletico was maar even van slag en kreeg via Antoine Griezmann een unieke kans op de gelijkmaker. Navas stopte echter de strafschop, die er kwam na een overtreding van de heroptredende Ramos op Thiago.

Na de pauze mocht Ferreira Carrasco opdraven. De Rode Duivel pakte uit met enkele dreigende voorzetten, maar leek met zijn team op een nipte nederlaag af te stevenen. Tot Navas zich liet betrappen op een zeldzame blunder. Vietto strafte het slippertje af: 1-1. Real, met de herstelde Gareth Bale na een uur in het veld, kon het tij niet meer keren en zag de leiderstroon uit handen glippen ten voordele van Villarreal. Opvallende statistiek: het kanon van Cristiano Ronaldo zweeg vanavond voor de vierde keer op rij in competitieverband in de Primera Division. Het is pas de tweede keer in zijn Spaanse carrière dat de Portugees zo lang droog staat.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

AFP