FC Barcelona wint topper tegen Sevilla, maar speelt Messi kwijt voor ‘Clasico’ door elleboogbreuk

AP
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
4
2
Sevilla SEV
SEV
Sevilla

FC Barcelona heeft de machtsverhoudingen hersteld in de Primera Division. De ‘blaugrana’ wonnen op autoritaire wijze de topper tegen FC Sevilla met 4-2. Met goals van Coutinho en Messi lagen de Andalusiërs al na twaalf minuten tegen het canvas. Niet veel later zat de match voor Messi erop. De Argentijn ging na een duel kermend van de pijn neer. Een breuk in de rechterelleboog was het verdict. Messi is zeker drie weken buiten strijd en mist zo onder meer beide Champions League-duels tegen Inter Milaan en de ‘Clasico’ van volgend weekend tegen aartsrivaal Real Madrid. Voor de topper tegen Atlético op 24 november zou hij opnieuw speelklaar moeten zijn.

Een domper voor Barça, dat na de pauze Suarez vanop de stip tot 3-0 zag aandikken. Tijd voor Sevilla om via Sarabia iets terug te doen, met de hulp van Piqué die de bal deed afwijken. Jammer voor Ter Stegen, de Duitse doelman speelde zich met twee dubbele reddingen na rust in de kijker. Rakitic en Luis Muriel legden de eindstand vast. Voor Barcelona was het de eerste zege in de competitie sinds 15 september.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
EPA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques hillaert

  Heel heel spijtig zo een speler mis je altijd , hopelijk snel beterschap

 • Dirk Tuymans

  Algoe dat het maar tegen inter en real is deze week. Da ga zonder Messi ook..!

 • Gunther Serneels

  Djuu toch!!

 • Carlos Simonis

  Doodzonde, zonder Messi is het voetbal een heel stuk minder.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00