FC Barcelona loopt averij op bij Sociedad met invaller Januzaj, ondanks twee klasseflitsen

Messi en Suárez vonden elkaar voor de 1-2 in Sociedad.
EPA Messi en Suárez vonden elkaar voor de 1-2 in Sociedad.
Real Sociedad
RSO
Real Sociedad RSO
2
2
Barcelona BAR
BAR
Barcelona
Puntenverlies van FC Barcelona in Sociedad, dat zijn rol van subtopper dit seizoen bevestigt. Pas na de gelijkmaker van Griezmann tegen zijn ex-club een beter Barça, maar te weinig om de volle buit te rechtvaardigen. Wint Real Madrid morgen bij Valencia, loopt het twee punten uit op de aartsrivaal. Woensdag staat de uitgestelde Clásico in het Camp Nou op het programma.

Lang een slap Barcelona in het Anoeta, dit seizoen niet het stadion waar zelfs een topclub zich een offday kan veroorloven. Via een weliswaar lichte strafschopfout kwamen de Basken op voorsprong. Shirtjetrek van Busquets werd bestraft, Oyarzabal zette om. Barça speelde lang helemaal niets klaar, tot het profiteerde van een mistasten van verdediger Llorente. Griezmann strafte af met een knap lobballetje. Uit respect voor zijn ex-club juicht hij niet. 

Barcelona plots in overdrive en meteen na de rust sloeg het een tweede keer toe na een aanval uit het boekje. Busquets loodste Messi door de buitenspelval en die legde onzelfzuchtig af voor maatje Suárez. Griemann en Piqué kwamen vervolgens dicht bij 1-3. Een goal die niet viel, wat Barça zich zou beklagen. Ter Stegen verkeek zich immers op een afgeweken voorzet van Monreal, zodat de Zweedse spits Isak makkelijk kon afwerken. Bij die goal goed voorbereidend werk van de pas ingevallen Januzaj, die zich dit seizoen vooral moet optrekken aan invalbeurten. Onze landgenoot liet ook daarna nog enkele knappe baltoetsen bewonderen, maar te weinig om de blaugrana nog te blameren. Terechte uitslag. Barcelona telt 35 punten, Real 34. Sociedad staat op een knappe vierde stek met 28 punten.

Januzaj knapt in de achtervolging op Griezmann verdedigend werk op.
REUTERS Januzaj knapt in de achtervolging op Griezmann verdedigend werk op.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.