El Clásico twee keer verplaatst vanwege kalenderwijziging

Ramos en Carvajal nemen het in het weekend van 21 november een eerste keer op tegen Suárez en co
AFP Ramos en Carvajal nemen het in het weekend van 21 november een eerste keer op tegen Suárez en co
De definitieve versie van de kalender van de Primera Division is vandaag vrijgegeven door de Spaanse minister van Sport. De Spaanse voetbalbond (RFEF) had de kalender midden juli al bekendgemaakt, maar de Profliga in Spanje (La Liga) aanvaardde die niet. Dat betekent onder meer dat El Clásico, het duel tussen Real Madrid en Barcelona, twee keer wordt verplaatst.

De 10e speeldag zou initieel afgewerkt worden op woensdag 28 oktober, maar zal nu in het weekend van 1 november gespeeld worden. Daardoor schuiven alle speeldagen nadien ook op.

Zo zal de 12e speeldag, met de eerste Clásico in Santiago Bernabéu tussen Real Madrid en FC Barcelona, in het weekend van 21 en 22 november gespeeld worden (in plaats van het weekend van 7-8 november). De 31e speeldag, met de tweede Clásico, is niet meer voorzien in het weekend van 2-3 april, maar op 9-10 april. Cristiano Ronaldo en co. gaan op 10 april op bezoek in Nou Camp. Ook de Spaanse bekerfinale wordt verplaatst naar het weekend van 7 en 8 mei. De slotspeeldag gaat door op 21 en 22 mei.

Het FC Barcelona van Thomas Vermaelen gaat op de eerste speeldag op bezoek bij Athletic Bilbao. Real Madrid trekt dan naar promovendus Sporting Gijon. Het Atlético Madrid van Yannick Ferreira Carrasco neemt het in het Vicente Calderonstadion op tegen Las Palmas, dat eveneens uit tweede klasse komt. Zakaria Bakkali trekt met Valencia naar Rayo Vallecano, Levante ontvangt het Celta van Theo Bongonda.