Eerste treffer Suarez in La Liga brengt Barça op punt van Real

هدف سواريز الثاني
FC Barcelona heeft zijn taak dit weekend volbracht. In het eigen Camp Nou nam het eenvoudig de maat van de voorlaatste in de stand Cordoba: 5-0. Pedro, Gerard Piqué en Lionel Messi (twee keer) vonden de weg naar het net, maar de interessantste doelpuntenmaker luisterde toch naar de naam Luis Suarez. Hij kon vanmiddag zijn eerste competitietreffer in de Primera Division op zijn naam schrijven. De Catalanen naderen zo tot op een punt van Real Madrid dat straks om 20u30 tegen het Argentijnse San Lorenzo aan de bak moet in de finale van het WK voor clubs.

Het werd een rustig namiddagje voor Barcelona dat niet moest blinken om de drie punten in eigen huis te houden. Pedro maakte er pijlsnel in de tweede minuut al 1-0 van na een zeer knappe splijtende pass van Rakitic.

Eerste voor Suarez
Toch viel het interessantste verhaal vanmiddag te rapen bij Luis Suarez. De Uruguayaan was namelijk nog steeds op zoek naar zijn eerste treffer in de Primera Division maar daar kwam dankzij de assist van Pedro vandaag verandering in. Na acht wedstrijden in La Liga kan Suarez een eerste streepje achter zijn naam zetten.

Twee keer Messi
Piqué knikkerde nog eentje binnen op aangeven van Iniesta waarna Lionel Messi het even tijd vond om zijn kanon aan te spreken. Eerst strafte 'La Pulga' slecht uitverdedigen uit waarna de Argentijn met zijn mindere rechter voor de 5-0 zorgde. Real Madrid voelt, met een wedstrijd minder gespeeld, plots weer de hete adem van Barça in de nek. Op 4 februari kan het daar verandering in brengen als de 'Koninklijke' de inhaalwedstrijd tegen Sevilla afhaspelt.

Getty Images
EPA
Getty Images
Getty Images
Getty Images