Een stadionbrede lach: Hazard scoort (prachtig) voor Real

Eden Hazard scoorde in de eerste helft z’n eerste officiële goal voor Real Madrid.
REUTERS Eden Hazard scoorde in de eerste helft z’n eerste officiële goal voor Real Madrid.
Real Madrid
RMA
Real Madrid RMA
4
2
Granada CF GRA
GRA
Granada CF
Hoy sí! Vandaag wél. Eden Hazard maakte deze namiddag zijn eerste officiële doelpunt voor Real Madrid. Een lobje over de Granada-keeper in de slotseconden voor rust – de 2-0. Prachtige afwerking in een prachtig decor – een afgeladen vol Bernabéu, zonovergoten partij met alle camera’s op hem gericht, wegens de topper tussen de eerste en de tweede in La Liga.

Wát een beeld – Hazard die in de lach schoot nog voor zijn balletje over de lijn dwarrelde. Een stadionbrede smile.

De druk van de schouders. Bernabéu aan zijn voeten. En zijn maatjes maar dollen met ‘m – Eden is graag gezien in de kleedkamer.

De eerste stap naar de Galáctico-status is gezet.

De eerlijkheid gebiedt te schrijven dat Hazard éigenlijk niet zo’n overtuigende eerste helft achter de rug had. Hij viel een beetje uit de toon in nochtans een zeer goed Real Madrid, dat gedurende een uur zijn beste match van het seizoen speelde.

Hazard was al die tijd dezelfde brok twijfels.

Tot vlak voor de pauze. Tot de heerlijke ‘chip’ over de doelman. Een meesterwerkje.

En de onlinekranten, die smulden: ‘Tremendo Hazard’. ‘Ongelooflijk’.

AFP

Waarop we een andere voetballer zagen. De afleggertjes buitenkantje voet lukten nu wél, en de slaloms hadden een eindbestemming – zoals bij de assist voor de weergaloze schicht van Modric (3-0), al mocht de Kroaat alle eer van het doelpunt opstrijken.

Twintig minuten voor affluiten werd Hazard vervangen.

Daarna zakte Madrid weg om het niveau van Eupen te halen – invallersdoelman Areola incluis. Een eindeloos verval. Ternauwernood kon Real de drie punten thuishouden.

Nadien geen Hazard in de mixed zone. Zidane liet zich wel verleiden tot enkele quotes omtrent de Rode Duivel. Eden was heel blij in de kleedkamer na de match. Wij zijn allemaal blij voor hem. Laat dit de eerste zijn van vele goals.”

Photo News
Photo News
REUTERS8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis De Borger

  Hij is vertrokken ! Real gaat er nog plezier aan beleven ...

 • Pieter Verhulst

  Een vogel maakt de lente niet. Om galactico te worden zal er meer nodig zijn. Maar het is een begin. Ik denk wel dat hij toegevoegde waarde is in een spelerskern met zijn relativeringsvermogen en grappen. Haalt veel druk weg.

 • Dirk Loockx

  Hij gaat er zeker komen bij Real en de grote man worden. Hij wint zeker ook de ballon d'or nog in zijn carriere en dik verdiend. Proficiat Eden !

 • Andy Staelens

  Zij seizoenstart was verleden jaar niet slecht toch. Een nooit eerder zo efficiënte start voor Eden Hazard. Drie basisplaatsen in de Premier League, vijf goals, twee assists. Maar ja, ik ken 'm niet eens.

 • Dave Janssens

  "De eerste stap naar de Galáctico-status is gezet." Met alle respect wat voor onzin is dat nu weer zeg. Het is niet moeilijk dat men hier in dit deel van de wereld geen paal in de grond krijgt. Die jongen speelt bij Real Ola. Wie niet weet dat zijn seizoenstart doorgaans wat tijd nodig heeft kent 'm niet eens. Wanneer we elkaar gaan benaderen met verwachtingen in metaforen die weinig met de bedoeling van een spelletje te maken hebben is al wat je bereikt verstikking. Figures.