Droomavond in Camp Nou: Messi krijgt Gouden Bal van zoontjes en maakt hattrick, Suarez scoort met fabuleuze hakbal

Reuters/Photo News
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
5
2
Real Mallorca MLL
MLL
Real Mallorca
Wat een avond voor Lionel Messi. De 32-jarige Argentijn kreeg voor de aftrap zijn zesde Ballon d’Or uit handen van zijn zoontjes. Daarna maakte hij een hattrick tegen Mallorca. Maar nóg mooier dan de drie goals van Messi, was de fabuleuze hak van Luis Suárez.

Hartverwarmend moment vandaag in Camp Nou, voor de start van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Mallorca. Aanvoerder Lionel Messi kreeg immers zijn zesde Gouden Bal overhandigd door zijn drie zoontjes, Thiago, Matteo en Ciro. Die laatste, de jongste van het trio, was duidelijk een beetje onder de indruk van de gebeurtenissen.

En om dit alles nog een beetje luister bij te zetten, pakte Messi senior uit met een hattrick in de 5-2-zege tegen Mallorca. Zijn eerste treffer was er een van wereldklasse. Een briljant doelpunt. Naar binnen knijpen vanop de rechterkant, om de Mallorca-doelman volledig kansloos te laten met een weergaloze plaatsbal. Héérlijk. Barça kwam zo snel 2-0 voor - eerder had Griezmann de score geopend. 

Nog voor rust maakte Messi zijn tweede van de avond. Na een knappe combinatie haalde hij van net buiten de zestienmeter uit. Zijn knal verdween enig mooi in doel. Messi was ‘on fire’. In het slot van de wedstrijd maakte hij zijn hattrick compleet met opnieuw een - jawel - schitterend doelpunt, maar nóg mooier dan de drie goals van de Argentijn was de hakgoal tussendoor van Luis Suárez. “De treffer was de mooiste van mijn carrière”, zei de 32-jarige Uruguayaan daarover tegen Barça TV. “Ik wist dat de hoek ronduit moeilijk was. Een hakje was mijn laatste redmiddel. Ik moest de bal de lucht in krijgen, om de keeper minder kans te geven. Gelukkig lukte het en ging hij er schitterend in.”

Zijn 139ste goal voor FC Barcelona tegen Mallorca betekende ook een fraai statistiekje voor Suárez, die nu tegen alle 28 clubs in La Liga waartegen hij speelde heeft gescoord. In totaal heeft hij 139 competitietreffers voor Barcelona op zijn naam staan.

AP
AFP
REUTERS
AFP
AFP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Van alle grote voetballers, Pelé, Maradona, Cruyff, George Best, Ronaldinho, Ronaldo etc.etc, kan ik van ieder zo 5 tot 8 onvergetelijke doelpunten opnoemen in hun hele loopbaan. Messi doet dat allemaal in 1 seizoen, en zijn ze niet te onthouden ! De een nog mooier dan de ander, met dribbels, vanuit vrije trappen, daarnaast ook nog de vele assists die hij geeft. En dat bijna 14 seizoenen achter elkaar, ongelooflijk.

 • Jos Vangeel

  Laten we even stil staan bij de goal van Suarez . Een toekomstige winnaar van het puskas award.

 • herbots hendrik

  Goal van Suarez ......een van de mooiste ooit.

 • jean pierre Tibermont

  Een buitenaards genot om Messi bezig te zien.

 • Dirk Brouns

  Dat is wat anders dan Hazard. Hazard gouden bal ? Nooit zolang deze man voetbalt