Definitief: geen ‘Clasico’ op 26 oktober, maar wel op 18 december in Camp Nou

AP

Geen ‘Clasico’ tussen Barça en Real op zaterdag 26 oktober, dat is nu definitief. De beslissing viel na een bijzondere vergadering tussen beide clubs en de Spaanse voetbalbond (RFEF). Wanneer het duel tussen de twee aartsrivalen dan wel gespeeld wordt, daarover moesten de clubs het onderling eens worden. De RFEF had FC Barcelona en Real Madrid tijd tot na dit weekend gegeven. Uiterlijk maandagochtend om 10 uur wou de voetbalbond vernemen welke datum de clubs hebben afgesproken.

De twee clubs zagen een ruil van de onderlinge wedstrijden niet zitten. Al is de overeenkomst om op 18 december te spelen wel definitief. Zowel Barcelona als Real liet weten dat 18 december de nieuwe datum wordt. Die dag werd donderdag door Spaanse media ook al naar voor geschoven. 

Real, met dollende Hazard, traint in aanloop naar uitduel met Mallorca van zaterdag (21u):
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • constan vriel

    hoe kunnen ze nu al een datum prikken, met de catalaanse anarchisten en oproerkraaiers kan het maanden aanslepen tot het weer rustig wordt.

  • Wendy Vandereyken

    Catalaanse clubs uit La Liga verbannen, dan maar geen Clasico meer. Als ze onafhankelijk willen zijn, moeten ze ook maar hun eigen competitie organiseren.