De 'Verminator' is terug en hij oogst lof van zijn coach: "Telkens als we beroep deden op Vermaelen, deed hij het goed"

Photo News
Hij heeft er bijzonder lang op moeten wachten, maar nu krijgt Thomas Vermaelen eindelijk zijn kans bij Barcelona. Door de schorsing van Gerard Piqué (en de blessure van Javier Mascherano) kwam de 'Verminator' in de competitiewedstrijd tegen Valencia in het team. Omdat ook Samuel Umtiti geblesseerd uitviel, mocht Vermaelen in de daaropvolgende drie wedstrijden telkens als titularis aantreden.

En in die wedstrijden greep de Rode Duivel ook duidelijk zijn kans. Gedaan met het wachten op de volgende interlands met België om nog een keer in competitieverband op het veld te staan. Dat zijn naaste concurrent Umititi liefst twee maanden aan de kant staat, opent mogelijkheden voor de centrale verdediger. 

Hij krijgt dan ook lof van zijn coach Ernesto Valverde die bij eventuele nieuwe problemen opteert om Busquets centraal achterin te plaatsen. "Hij ziet er goed uit, is sterk in de duels en brengt het spel goed op gang", vertelde de T1 van Barcelona over Vermaelen. "Telkens als we beroep deden op Vermaelen, deed hij het goed." Mooie woorden om mee te nemen voor Vermaelen. Misschien zelfs naar de Clásico van 23 december in het Santiago Bernabéu. Al zit Javier Mascherano wel dicht bij zijn comeback. 

Photo News
NurPhoto via Getty Images5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joeri Haelen

  Is nog steeds de beste verdediger van België

 • Dusan Dostal

  T werd tijd....

 • Alfredo De Brabander

  De blessures van Vermaelen en Kompany hebben de nationale ploeg ook nooit goed gedaan. Het wordt wel eens vergeten, maar wanneer je zulke jongens moet missen wordt kwaliteit op het hoogste niveau relatief. Dat hebben we nog gezien tegen Wales, zelfs al hadden we die match sowieso nooit mogen verliezen. Hopelijk zal iedereen topfit zijn voor Rusland. Vooral Vermaelen en Kompany gun ik dat heel erg. Niet enkel als supporter.

 • Paul De Schepper

  Absolute topverdediger. Spijtig dat hij zoveel geblesseerd is geweest, anders had hij echt een mooie carriere gehad. Nu is hij de laatste jaren wel bij grote clubs geweest, maar amper gespeeld. Hopelijk kan hij nu eindelijk eens blessurevrij spelen, dan zal hij zeker nog in de basis staan bij barcelona. En wat nog belangrijker is, klaar staan voor het WK met de rode duivels.

 • christiaan scherpereel

  Eindelijk terug een kans om aan de top te komen. Veel succes.