De droevige reden achter de knappe comeback: "Coach Sevilla vertelde tijdens de rust dat hij kanker heeft"

AFP
Eduardo Berizzo, de Argentijnse trainer van FC Sevilla, heeft prostaatkanker. Spaanse media meldden het nieuws gisteravond al en zopas heeft ook de club via een officiële mededeling het nieuws bevestigd. Volgens Spaanse bronnen lichtte de coach tijdens de rust van het Champions Leagueduel tegen Liverpool zijn spelers in. Op dat moment stond Sevilla 0-3 achter, waarna het in de tweede helft nog een gelijkspel uit de brand sleepte. 

Dinsdagavond, minuut 93. Guido Pizarro trapt in de thuishaven van Sevilla de onverhoopte 3-3 voorbij Liverpool-doelman Loris Karius. Een fenomenale comeback waarbij iedereen meteen richting coach Eduardo Berizzo spurt. Er heerst een uitgelaten, ongeziene én unieke sfeer. Niet zomaar, stelt de Spaanse pers. Tijdens de rust vertelde Berizzo immers aan zijn spelers dat hij lijdt aan prostaatkanker en binnenkort een operatie moet ondergaan. 

AP

De club heeft intussen het nieuws op haar website bevestigd: "De medische diensten van Sevilla FC melden dat de coach van het eerste team, Eduardo Berizzo, is gediagnosticeerd met een adenocarcinoom (klierkanker) in de prostaat. Toekomstige onderzoeken zullen uitwijzen welke behandeling moet worden opgestart. Sevilla biedt op dit moment een maximale ondersteuning  en wenst de trainer een spoedig herstel." 

Ever Banega gaf aan dat er zich inderdaad iets speciaals heeft afgespeeld tijdens de rust. "Het was een vreemde wedstrijd. We kwamen uit de kleedkamer met het gevoel dat we er vol voor moesten gaan en op die manier toch nog iets konden rapen. De coach heeft die ommekeer tot stand gebracht. Hij heeft de leiding, hij zette ons op het juiste spoor en we staan allemaal achter hem", aldus Banega. 

Photo News

De 48-jarige "Toto" Berizzo staat sinds de zomer aan het roer bij Sevilla. Daarvoor was de oud-verdediger drie seizoenen trainer van Celta Vigo.

Het nieuws over Berizzo doet onvermijdelijk denken aan wat Tito Vilanova overkwam. De Spanjaard stierf in april 2014 op 45-jarige leeftijd aan keelkanker. Minder dan een jaar voor zijn overlijden had hij FC Barcelona de Spaanse titel bezorgd. Wegens zijn ziekte had Vilanova zijn functie bij Barça in de zomer van 2013, na het behalen van de kampioenenschaal, neergelegd.

Action Images via Reuters
AP3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Roos Desreveaux

    eigenaardige manier om je ploeg op te peppen tijdens de rust, wel hoop ik voor die man dat alles in orde komt. prostaatkanker is over het algemeen altijd te genezen als er geen uitzaaiingen zijn en als je er vroeg bij bent,normaal gezien als man merk je dat wel, wel raar om dit tegen je spelers te zeggen, ze konden ook gelaten reageren

  • Marlies Schoefs

    Spoedig herstel

  • Stephen basken

    Haha klopp . Degoutant ventje..