Courtois praat openlijk over Martínez als Real-coach, strijd met Navas en het nieuwe wonderkind

AFP
De eerste weken van Thibaut Courtois in een plunje van Real Madrid zijn op z’n zachtst gezegd grillig te noemen. Matige resultaten, een trainerswissel én (voorlopig?) bankzitter in de Champions League - het toneel waar elke voetballer wil schitteren. In een interview met het Spaanse AS gaat de Rode Duivel geen onderwerp uit de weg. “Roberto Martínez onze nieuwe coach? Ik denk dat hij goed zit bij België.” 

Het moet deugd gedaan hebben, gisteren. Voor het eerst in zes competitieduels mocht de ‘Koninklijke’ drie punten bijschrijven in het klassement van La Liga. In het slot werd afstand genomen van Real Valladolid, al kwam er ook een flinke portie geluk bij de zege kijken. 

Even was het afwachten wie interim-coach Santiago Solari tot sluitpost zou bombarderen, maar uiteindelijk koos hij voor Thibaut Courtois onder de lat. Na de 2-0-zege stond onze nationale doelman het Spaanse AS te woord. Daar sprak hij ronduit over de concurrentiestrijd met Keylor Navas, de penibele Madrileense situatie én bondscoach Martínez. 

“Die rotatie met Navas deert me niet”, stelt Courtois, die in de matchen van La Liga tussen de palen staat maar de duels in de Champions League tot dusver aan zijn collega uit Costa Rica moest laten. “Ook bij Chelsea was er soms een beurtrol met Petr Cech. Als Navas speelt, steun ik hem.” 

Courtois met Navas en Solari.
EPA Courtois met Navas en Solari.

Na een belabberde 17 op 33 staat Real op een zesde stek in de Spaanse hoogste klasse. Julen Lopetegui betaalde het gelag, Santiago Solari moet minstens tijdelijk de Madrilenen uit het slop halen. “Voetbal heeft veel te maken met vertrouwen. We spelen vaak tegen teams die verdedigend goed staan. Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden en we moeten er alles aan doen om ons spelniveau de hoogte in te jagen. Het was belangrijk om tegen Valladolid te winnen om met een schone lei te herbeginnen. En dat de fans fluiten is logisch. Iedereen weet waar we staan in de rangschikking, namelijk op een plek die niet past bij Real Madrid.” 

Het is niet de bedoeling dat Solari permanent de honneurs waarneemt. Is Roberto Martínez dé geknipte kandidaat om Real te laten herleven? “Het is niet aan mij om daarover een uitspraak te doen. We trainen heel goed met Solari en zijn blij met deze coach. Martínez is dan weer een erg goede trainer voor België, en ik denk dat hij daar ook wel gelukkig is.” 

REUTERS

Op het veld is Vinícius Júnior mogelijk de pion die Real kan bevrijden. Amper 18, maar het Braziliaanse wondertalent is nu al een meerwaarde. “Het is een jongen met veel enthousiasme en werkijver. Talent heeft hij hoe dan ook, hopelijk besteedt hij niet te veel aandacht aan de pers. Net als iedereen moet hij zichzelf uitdagen en goed luisteren naar de coaches. Maar dribbelen, snelheid, een verdediger passeren: hij kan het allemaal. Hij zorgt toch voor wat revolutie in ons spel. Vinícius kan ons nog veel plezier bezorgen, maar hij moet de voetjes op de grond houden.” 

Photo News
EPA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc germeau

  Als Martinez nu ook zou weggaan na T2, T3 en technisch directeur, + een afdalende spelersgroep (leeftijd, al lang samen, 3 gemiste tornooien op een rij), wordt dit stilaan een afgang voor de Bond... 't Liedje is al weg voor het uitgezongen is.

 • Marc LInden

  indien Martinez twee seconden meer verstand heeft dan ijdelheid laat hij deze beker aan zich voorbijgaan

 • Marc Casier

  Een ongeloofelijke lucky goal van Vinícius Júnior en Coutois 2x zuiver geklopt, maar steeds gered door de deklat!

 • Marc Sierens

  Hopelijk komt dat gastje eens terug met zijn voeten op de grond,dat bankzitten zal hem eens deugd doen,steeds de schuld op een ander afwenden,maar als je er vijf in uw doel krijgt dan zoek Jesé schuld best bij u zelf omhoog gevallen blaag.

 • Dirk Tuymans

  Praten kan hij goed..! Ramos wilt Navas in doel en da zal gebeuren ook. Andere trainer en hij kan gaan bankzitten..!