Courtois met dood bedreigd na Madrileense derby

BELGA
Thibaut Courtois heeft doodsbedreigingen gekregen na de derby tussen Atletico en Real. De doelman van de Rode Duivels moest zich twee keer omkeren en verloor de wedstrijd met 2-0. Courtois heeft zijn Twitter-pagina afgesloten door talrijke beledigingen van supporters.

Onze nationale doelman heeft de voorbije dagen de minder fraaie kant van voetbal in Madrid mogen ondervinden. Atletico, nog steeds tweede in het klassement, ging met 2-0 onderuit in Bernabéu. De fans van Atletico leggen de schuld voor de nederlaag bij Courtois, nadat hij geklopt werd op een vrije trap van Cristiano Ronaldo. Ook vorig seizoen wist de Portugese ster onze landgenoot op een vrije trap te verschalken in een derby.

Het regende klachten op de Twitter-pagina van Courtois. Sommige fans gingen erg ver en uitten zelfs doodsbedreigingen aan zijn adres. Courtois probeerde hen te blokkeren, maar besloot uiteindelijk zijn eigen account te sluiten. Aangezien andere fans hem dan weer in bescherming nemen, is Courtois in Spanje momenteel zowat de meest beproken figuur in de sociale media. Ook uit de rest van de wereld ontvangt de doelman steunbetuigingen.

Onder de aanhangers van Courtois op het internet vallen ook de namen van Mario en Falcao op, teamgenoten van de Rode Duivel.

REUTERS
EPA