Courtois en Hazard hervatten op 14 juni met match tegen Eibar op het oefencomplex, Barcelona moet naar Mallorca

Eden Hazard aan het werk op training.
Real Madrid Eden Hazard aan het werk op training.

In Spanje is het wedstrijdschema bekend gemaakt van speeldag 28 en 29 - de eerste twee nadat La Liga sinds midden maart stil lag door het coronavirus. Real Madrid gaat de laatste rechte lijn richting titel in op zondag 14 juni om 19u30 met een thuiswedstrijd tegen Eibar. Vier dagen later, op 18 juni om 22u, ontvangen Thibaut Courtois en Eden Hazard dan weer Valencia in een nieuwe thuismatch. Zoals geweten zijn er werken aan de gang in het Bernabéu, waardoor de thuismatchen zullen afgewerkt in het Estadio Alfredo Di Stefano - een oefencomplex. Titelconcurrent Barcelona hervat op zaterdag 13 juni om 22u met een uitmatch in Mallorca, op 16 juni om 22u komt Leganés op bezoek.

In totaal moeten er in de Spaanse hoogste klasse nog elf speeldagen worden afgewerkt. Barcelona is momenteel leider met 58 punten, aartsrivaal Real Madrid heeft er twee minder. 

Eden Hazard aan de slag tijdens de heenmatch in Eibar.
Getty Images Eden Hazard aan de slag tijdens de heenmatch in Eibar.

Uren kunnen aangepast worden bij hitte

De aanvangsuren kunnen bij hitte gewijzigd worden. Dat heeft La Liga-voorzitter Javier Tebas verklaard aan rechtenhouder Movistar. De spelersvakbond AFE uitte zijn bezorgdheid over het spelen bij extreme hitte, nu het seizoen verlengd is. La Liga neemt echter maatregelen om de gezondheid van de spelers te beschermen. Zo staat op de speelkalender naast elke wedstrijd de verwachte temperatuur en het historisch gemiddelde.

Vooral de wedstrijden die om 13u voorzien zijn baren zorgen. “We zien dat het weer in het eerstkomende competitieweekend eerder koel zal zijn. Bijgevolg hebben we wedstrijden om 13u geprogrammeerd”, stelt La Liga-voorzitter Javier Tebas. “Als het weer verandert en het kwik stijgt, zullen we zo’n wedstrijd verschuiven naar 17u. Wedstrijden om 13u zijn belangrijk voor onze partners in het buitenland.”

Bekijk ook: Courtois en Hazard trainen weer bij Real

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Jansen

    Waarom kunnen ze hier in België de competitie niet terug starten? Moet we weer het buitenbeentje van de wereld zijn. Zoals in de telling van het aantal zieken ?