Courtois duidelijk over keeperskwestie: "Er is geen beurtrol bij Real Madrid"

Photo News
Thibaut Courtois in La Liga tussen de palen en Keylor Navas in de Champions League. Is dat dan de rolverdeling die coach Julen Lopetegui bij Real Madrid hanteert? Aan VTM Nieuws wist onze nationale nummer één te vertellen dat de vork zo niet in de steel zit.

Afgelopen woensdag moest Thibaut Courtois in de Champions League nog toekijken hoe Keylor Navas de nul op het scorebord hield tegen AS Roma. Toch zegt de 26-jarige doelman dat de strijd nog niet gestreden is. "Natuurlijk is het een keuze van de trainer", vertelde hij aan VTM Nieuws. "Hij maakt de beslissingen, maar er is niets afgesproken. Ook geen beurtrol ofzo. Er is nog maar één wedstrijd geweest (in de Champions League red.). Ik doe dan ook mijn best op training om te tonen dat ik altijd klaar ben. Voor de trainer en de ploeg is het natuurlijk een luxe-situatie. Concurrentie is altijd gezond en ik heb daar ook geen problemen mee."

Gisterenavond mocht Courtois nog de trofee van 'The Best FIFA goalkeeper' in ontvangst nemen. Al is de honger van de beste doelman lang niet gestild. "Collectief wil ik de Champions League winnen en met de Rode Duivels wil ik nog beter doen. Er zijn nog zo veel dingen die ik wil winnen. Mijn drive om telkens prijzen te pakken is voor mij nog lang niet gedaan." Die prijs van beste doelman ter wereld staat alvast wel in zijn huis te blinken. "Hij krijgt een mooie plaats in mijn kamer." Een kamer die ondertussen al uitpuilt van de trofeeën. 

REUTERS
Thibaut Courtois en Keylor Navas op training.
EPA Thibaut Courtois en Keylor Navas op training.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Moreels

  Dan nog zijn er onverlaten die hem deze prijs niet gunnen. Hemeltje lief.

 • marc germeau

  Dit is geen gezonde concurrentie, maar een strijd die onnodige stress en druk teweegbrengt. Courtois heeft zich stevig vergist. En wat te denken van het feit dat een familielid van Sergio Ramos de makelaar is van Navas ? @ Jose VH: al die trofeeën zijn puur gelul. Lopetegui selecteert wat hij op training en in de kleeedkamer zit. Voetbal leeft op velden, in stadions en in kleedkamers. Niet op de TV of op cocktailgelegenheden

 • Jose Van Hauwaert

  Benny Denies. Beste Keeper ter Wereld dit jaar...FIFA overkoepelt ALLE voetbalfederaties Wereldwijd man, dus als die u deze trofee overhandigen, dan ben je de beste ter Wereld. En ja, deze trofee word jaarlijks uitgereikt.

 • pol van de velde

  klasse vent, intelligent, welbespraakt in verschillende talen en een zéér goede keeper.

 • Benny Denies

  Niet beste keeper ter wereld,beste keeper van het jaar daar heeft hij en prijs voor gekregen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00