Catalaanse onafhankelijkheid kan verstrekkende gevolgen hebben voor Messi en Barça

Photo News
Lionel Messi is niet meer gebonden aan zijn contract bij Barcelona indien Catalonië onafhankelijk wordt en Barça daardoor wordt uitgesloten van de grote kampioenschappen. Dat staat in het Spaanse dagblad El Mundo.

De clausule werd in november opgenomen in het nieuwe contract dat Messi tot 2021 aan Barcelona bindt. Alleen als de Argentijnse sterspeler "in een topcompetitie in Europa" kan voetballen, blijft hij in Catalaanse loondienst.
De club wilde het nieuws tegenover AFP niet bevestigen omdat de contracten van de spelers vertrouwelijk zijn.

Catalonië wordt sinds 2015 bestuurd door een parlement waarvan de meerderheid voor de afscheiding met Spanje is. De Catalanen spraken zich in oktober in een referendum ook uit voor onafhankelijkheid, maar dat bleef zonder gevolg.
De Spaanse Liga heeft er al meermaals mee gedreigd Barcelona, na Real Madrid de meest succesvolle Spaanse club, uit competitie te nemen indien Catalonië onafhankelijk wordt. Mocht het zover komen, dan kan Barça nog altijd vragen te worden opgenomen in een ander groot kampioenschap, bijvoorbeeld in Frankrijk, Duitsland, Italië of Engeland. 

Clubs die Messi vandaag willen wegkapen bij Barça, moeten daarvoor de astronomische afkoopclausule van 700 miljoen euro op tafel leggen.

EPA
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emiel de herdt

  Catlalonie ongeveer 7 miljoen inwoners er zijn kleinere competities

 • Koen Bouciqu?

  Toch raar als ze onafhankelijk worden dat ze dan niet in een Spaanse maar wel in een buitenlandse competitie mogen starten. Logisch zou toch zijn in een Catalaanse competitie? Of mis ik iets?

 • Jan Boden

  De Wever zal wel zorgen dat hij naar den Aantwaarp komt.

 • Gerard Impens

  Pier Aspe , heb je een glazen bol? Heb je dat ook voorspeld ivm het toenmalige Tsjecho-Slowakije ?

 • Pier Aspe

  Zal nooit gebeuren....is voor niemand goed, zelf niet voor Real !