Carrasco voor deze late tackle op Arda van het veld gestuurd, Barça knikkert Atletico uit beker

kos
Yannick Carrasco beleeft niet zijn beste periode in het truitje van Atletico Madrid. Nadat de Rode Duivel eerder onder meer in de clinch ging met trainer Diego Simeone, werd hij vandaag van het veld gestuurd in de terugmatch van de halve finale van de Copa del Rey. Atletico speelde 1-1 gelijk in Camp Nou, maar is uitgeschakeld na de 1-2-nederlaag in de heenmatch.

Toen Suarez er vandaag na 43 minuten 1-0 van maakte, zag de situatie er uitzichtloos uit voor 'Los Colchoneros'. Maar twaalf minuten na rust kreeg Sergi Roberto zijn tweede geel en de mannen van Simeone kregen nieuwe moed.

Twintig minuten voor tijd eiste Carrasco, die in de basis was gestart, een negatieve hoofdrol op. De winger kwam veel te laat met zijn tackle op Arda en scheidsrechter Gil duwde de Rode Duivel zijn tweede gele kaart onder de neus.

Het bekeravontuur van Atletico leek voorbij, maar in minuut 83 zette Gameiro zijn strafschopmisser van drie minuten eerder recht door de 1-1 voorbij Cillessen te werken. De Fransman zorgde zo nog voor een spannend slot, maar Barcelona - waar ook Suarez in de toegevoegde tijd nog zijn tweede geel kreeg - hield stand. Niet slim van de Uruguayaan: de spits mist zo de bekerfinale.

In de finale nemen Messi en co het op 27 mei op tegen Celta de Vigo of Deportivo Alavés.

AP
EPA
EPA