Betaalt u straks mee voor Messi en Ronaldo?

REUTERS
Dat de financiële situatie van clubs als Barcelona en Real Madrid niet gezond is, is al lang geen geheim meer. Spanje overweegt echter om de gigantische schulden van voetbalclubs deels kwijt te schelden. Een idee dat al flink wat kritiek gekregen heeft.

Vooral Duitsland is geen voorstander van het plan van enkele Spaanse politici. Hoe kan het immers dat een land voetbalclubs in bescherming wil nemen, terwijl het zelf aan de rand van de financiële afgrond staat. Vorige week bleek in het Spaanse parlement dat de clubs uit de Primera en Segunda Division een belastingsschuld hebben van 752 miljoen euro. Daarnaast hebben de 42 teams gezamenlijk 550 miljoen euro aan sociale zekerheidspremies uitstaan.

De Spaanse staatssecretaris voor sport, Miguel Cardenal, kwam met het idee op de proppen om die astronomische schulden deels kwijt te schelden. Het was de Duitse krant Bild die zich afvroeg of, wanneer Spanje de rekeningen niet meer kan betalen, "de Duitse belastingbetaler dan moet dokken voor Messi of Ronaldo?". De kans is wellicht niet groot dat Spanje het idee zal uitvoeren.

EPA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00