Bernabéu 2.0: deze hypermoderne tempel van 400 (!) miljoen euro én met weergaloze eyecatcher wordt nieuwe thuishaven Courtois

Twitter Ben
De droom van Real Madrid om het Estadio Santiago Bernabéu helemaal te renoveren, lijkt eindelijk werkelijkheid te worden. In 2014 werden de plannen uit de doeken gedaan, maar de ontwerpen werden nadien in de koelkast gestopt. Tót nu. Kostprijs: 400 miljoen euro. De eyecatcher? Een indrukwekkend scherm van 360 graden aan zowel de binnen- als buitenkant van de tempel. 

Zondag kwamen de belangrijkste partners van Real Madrid samen om het financiële plaatje van vorig seizoen en de huidige jaargang te bespreken. Maar nog veel belangrijker: ook een buitengewone vergadering in verband met de renovatie van Bernabéu stond op het programma. De ontwerpen dateren van 2014, maar de voorbije maanden werkte de Koninklijke gretig om de renovatieplannen een nieuw leven in te blazen. Met succes.  Als alles naar wens verloopt, keurt de gemeenteraad binnenkort de plannen goed én krijgt de club volgende maand groen licht om de droom te verwezenlijken. 

Zo ziet de buitenkant van Bernabeu er nu uit.
REUTERS Zo ziet de buitenkant van Bernabeu er nu uit.

Indrukwekkend scherm

Real doet geen beroep op een privésponsor om het kostenplaatje van 400 miljoen euro te dekken. Met een uitgekiend financieringsplan wordt de unieke tempel bekostigd. Uniek, inderdaad, want de bobo's van de Spaanse grootmacht willen van Bernabéu 2.0 een architecturaal meesterwerk maken.

Het 71 jaar oude stadion krijgt onder meer een schuifbaar dak, langs de buitenzijde een zilveren omhulsel met een scherm van 360 graden dat ook in het stadion zelf als scorebord zal dienen én privéboxen van waaruit in alle luxe naar de match kan worden gekeken. Een winkelcomplex en verzamelplaats voor fans waar commerciële activiteiten plaatsvinden, moeten bovendien een deel van de broodnodige inkomsten genereren. 

60 meter hoog

Stadsrivaal Atlético toverde vorig seizoen het fraaie Estadio Wanda Metropolitano uit de grond, dus zagen de bazen van de dertienvoudige Champions League-winnaar zich genoodzaakt om de ontwerpen van vier jaar geleden eindelijk in daden om te zetten. De grootste werken zouden in de zomer worden uitgevoerd, waardoor tijdens het lopende seizoen de hinder voor de fans tot een minimum beperkt wordt. Als alles volgens plan verloopt, zou na 43 maanden van hard labeur de vernieuwde tempel van 60 meter hoogte - een van de hoogste van Europa - volledig klaar moeten zijn. 

Ontdek hieronder hoe het nieuwe Bernabéu er zal uitzien 

EPA
Twitter Real Madrid
Twitter Real Madrid7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc polfliet

  The sky is the limit. Kloof rijk arm neemt alleen maar drastisch toe. Op termijn grote gewelddadige confrontaties onvermijdelijk.

 • danny buyse

  Het is nodig want ze lopen een beetje achter op de stadions van België!

 • jean-pierre Vermyle

  ik zou de prijs van hetzelfde stadion in Belgie eens willen kennen.

 • Pieter De Koninck

  En in België duurt dat twintig jaar, voor zo'n project van de grond komt

 • eric van der jeugdt

  man,man wa ne zotte wereld,en al de armoede die er is??????