Barcelona komt met de schrik vrij bij Real Sociedad, Vermaelen zat voor het eerst weer in wedstrijdselectie

Thomson Reuters
Real Sociedad
RSO
Real Sociedad RSO
1
2
Barcelona BAR
BAR
Barcelona
Drie punten bij op het conto van Barcelona in de Spaanse Primera Division. De Catalanen wonnen enigszins gevleid op het veld van Real Sociedad met 2-1. 

Een primeur in het Baskenland, want Real Sociedad speelde voor het eerste weer in haar vernieuwde thuisbasis Anoeta. De thuisploeg zette dat debuut luister bij met een verrassende voorsprong tegen Messi en co. Elustondo zorgde na twaalf minuten voor het eerste doelpunt. 

Barcelona had geen sluitend antwoord op het spel van Sociedad. De ploeg van coach Ernesto Valverde kwam halverwege de tweede helft zelfs nog goed weg toen Oyarzabal de wenkende 2-0 niet kon afwerken. Plots was daar dan toch het antwoord van de competitieleider. Suarez en Dembélé keerden de situatie in drie dolle minuten helemaal om. 12 op 12 voor Barcelona, maar vooral net geen stunt voor Sociedad. Thomas Vermaelen stond overigens voor het eerst dit seizoen op het wedstrijdblad . Hij zat de hele wedstrijd op bank.

(Bekijk de beelden van de doelpunten onder de foto's) 

AFP
Thomson Reuters
Thomson ReutersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.