Barcelona gaat verrassend onderuit bij Granada

AFP
Barcelona is duidelijk het goede spoor bijster. Na de pijnlijke exit eerder deze week in de Champions League bij Atlético Madrid verloor het deze avond met het kleinste verschil bij laagvlieger Granada, een recordcijfer van 86 procent balbezit ten spijt. Een doelpunt van Brahimi - waar doelman Pinto niet te best opgesteld stond - besliste de partij in de eerste helft. In de stand staat Barça (78) bijgevolg derde, want later op de avond won Real Madrid met 4-0 van Almeria. De Koninklijke heeft 79 punten en wipt zo naar stek twee. Atlético Madrid (eveneens 79 ptn maar een beter doelsaldo dan de stadsgenoot) kan morgen opnieuw alleen leider worden mits puntenwinst bij Getafe.

Met het oog op de finale van de Copa del Rey, woensdag in Mestalla tegen Real Madrid, liet Tata Martino enkele gevestigde waarden rusten. Niet van de minsten met Xavi, Alba en Dani Alves. Alsof ze in volle titelstrijd even dat varkentje wel zouden wassen. Wat zouden de Catalanen er bekaaid vanaf komen...

Eenrichtingsvoetbal of niet, het was Granada dat op voorsprong kwam. Song, zelden tussen de lijnen, leed cruciaal balverlies, waarna Brahimi werd afgezonderd voor Pinto. Een koud kunstje was het omdat de Catalaanse doelman wel heel nadrukkelijk zijn eerste hoek openliet. Enkel Pinto met pek en veren overladen, gaat natuurlijk een brug te ver. De hele defensie liep daar immers op flanellen benen.

Geen doorkomen aan
En nadien ging natuurlijk het slot op de grendel. Kan je dat Granada kwalijk nemen? Zeer zeker niet. Met man en macht verdedigden ze de voorsprong. Messi kwam er niet door, Busquets botste op thuisdoelman en uitblinker Karnezis en ook Neymar kon de netten niet doen trillen. Een gefrustreerde Braziliaan trouwens. Nadat hij op het halfuur tegen het lichaam van Iturra aanliep, verloor hij zichzelf in oeverloos gemekker. De enige op niveau was Iniesta, maar ook zijn flitsen en geniale ingevingen werden niet beloond. Zuur verlies. De positie van Tata Martino staat zodoende nog meer onder druk.

Tot slot nog dit: het was de eerste keer sinds augustus 2008 dat de Spaanse grootmacht in twee duels op rij niet tot scoren kwam. Destijds gebeurde dat tegen Wisla Krakow en Numancia (twee keer 1-0). Door de vijfde competitienederlaag blijft Barça steken op 78 punten, één punt minder dan koploper Atlético Madrid, dat morgen nog speelt bij Getafe en Real Madrid, dat met 4-0 won van Almeria.

AFP
AFP
REUTERS
REUTERS
AFP
AP
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.