Barça volgend jaar met horizontale in plaats van historische verticale strepen?

sport.es

Gooit FC Barcelona volgend seizoen een nieuwe traditie rond haar iconische shirt overboord? Nadat de club in 2011 overstag ging om toch met een echte shirtsponsor te spelen, zou het volgend jaar zijn verticale strepen inruilen voor horizontale. Voor het eerst in haar 115-jarige geschiedenis. Dat weet de Catalaanse sportkrant Sport, dat op zijn website uitpakt met het design van de nieuwe truitjes. Ook het uitshirt ondergaat grondige veranderingen, met op de voorkant alleen geel en de Catalaanse vlag. Die vlag komt ook terug achterin de hals van het thuisshirt.

Het door Nike voorgestelde idee voor de nieuwe outfit zou al zijn goedgekeurd door voorzitter Josep Mario Bartomeu. Nike is met dat idee afgekomen omdat de verkoop van Barça-shirts een dip kent. Dat zou vooral zijn omdat de truitjes te weinig van de voorgaande afwijken. Op zoek naar een innovatief idee, zijn dan de horizontale strepen gelanceerd. Die zouden ook beter liggen in de belangrijke Aziatische markt.

Het allereerste shirt van FC Barcelona in 1899 bestond uit een rood en blauwe helft, waarna dat in 1910 de beruchte verticale strepen werden die door de jaren heen grotendeels gebleven zijn. Tot eind dit seizoen?