Banaanincident kost Villarreal slechts 12.000 euro

kos
Villarreal heeft een boete van amper 12.000 euro gekregen voor het beruchte banaanincident tijdens de competitiewedstrijd van eind april tegen FC Barcelona.

De Braziliaan Dani Alves kreeg in de match tegen Villarreal een banaan toegeworpen vanuit de tribunes. Hij reageerde echter gevat door het stuk fruit gewoon op te eten. Het incident zorgde voor een storm van reacties, onder meer bij andere spelers die spontaan via de sociale media poseerden met een banaan, en vanuit politieke hoek. Zo sprak de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff haar steun uit aan Alves.

Flesje traangas
De competitiecommissie, het disciplinaire orgaan van de Spaanse voetbalbond (RFEF), was mild in zijn bestraffing en legde alleen een geldboete op. Er hing de club ook een wedstrijd achter gesloten deuren boven het hoofd, omdat Villarreal eerder al betrokken was bij een incident met een flesje traangas in het stadion en toen een voorwaardelijke sanctie had gekregen.

Zo ver kwam het echter niet. Villarreal zelf had de supporter die de banaan had gegooid al een levenslang stadionverbod opgelegd. Hij mag zich niet langer socio van de club noemen en er hangt hem eveneens een veroordeling wegens racisme boven het hoofd.

Ook de Italiaanse premier Matteo Renzi en bondscoach Cesare Prandelli deden mee.
EPA Ook de Italiaanse premier Matteo Renzi en bondscoach Cesare Prandelli deden mee.
AFP