Alderweireld over applaus Barça-fans: "Supersportief"

REUTERS
Toby Alderweireld werd dit weekeinde, na drie titels met Ajax, voor de vierde keer op rij landskampioen. De verdediger van Atlético Madrid was erg onder de indruk van het applaus van de fans van FC Barcelona, dat door de 1-1 in Camp Nou naast de titel greep.

"Ik zat dan wel de hele wedstrijd op de bank, maar ik heb bijzonder intens meegeleefd", vertelt de Belgische international aan Het Nieuwsblad. "En dan dat applaus van de Barça-fans, supersportief. Ze gunnen het ons wellicht meer dan Real."

"Mentaal moeilijk seizoen"
Hoe zijn toekomst eruitziet in Madrid, is nog onduidelijk. Alderweireld speelde slechts twaalf keer in de Primera División. "Mentaal was het mijn moeilijkste seizoen, omdat ik zo weinig gespeeld heb. Maar ik heb toch mijn bijdrage geleverd. Daarom wil ik nu niet te negatief zijn. Ik moet hiervan genieten, met mate."

"Wat ik volgend jaar doe? We zien wel", vervolgt Alderweireld. "Er komt eerst nog een Champions League-finale en een WK aan. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar dit seizoen heeft me ook sterker gemaakt. Ik zeg niet dat ik honderd procent zeker blijf, want dat weet je nooit, maar wie weet krijg ik volgend seizoen sowieso meer kansen."

EPA
AP