5-1! Suárez maakt van eerste Clásico van Thibaut Courtois regelrechte nachtmerrie, lot Lopetegui lijkt bezegeld

AFP
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
5
1
Real Madrid RMA
RMA
Real Madrid
De kelk moest tot op de bodem leeg voor Real Madrid in de Clásico van vanmiddag tegen FC Barcelona. Vijf-één, werd het in Camp Nou. Grote man bij de ‘Blaugrana’ was Luis Súarez, die Thibaut Courtois drie keer klopte. Coutinho had de score geopend, tussendoor had Marcelo er nog even terug een wedstrijd van gemaakt. Het slotakkoord was voor de ingevallen Vidal. Zo bedraagt het verschil tussen de twee Spaanse grootheden nu al zeven punten in de Spaanse competitie. En mag Real-coach Julen Lopetegui meer dan waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe job.

Real was lang de speelbal van Barcelona, deze middag in Camp Nou. De formatie van Julen Lopetegui lijkt op te veel momenten in niks nog op de machine die drie keer op rij de Champions League wist te winnen. Je ziet nog te vaak hoe de ‘Koninklijke’ Cristiano Ronaldo mist, in de eerste helft moest Barça-doelman Ter Stegen amper de handen uit de mouwen steken. Of het moet op een verdwaalde bal van Marcelo of Bale geweest zijn. Dan deed Barça het pákken beter. En Lionel Messi keek dan nog geblesseerd toe.

EPA

Elf minuutjes waren we ver toen Thibaut Courtois zich in zijn eerste Clásico een eerste keer mocht omdraaien. Linksachter Alba, misschien nog meer dan anders zijn energieke zelve, pikte een afgemeten balletje van Rakitic perfect mee om Coutinho de opener aan te bieden. Toen scheidsrechter Martinez na contact tussen Varane en Suárez (en na tussenkomst van de VAR) naar de stip wees, vloerde de Uruguayaan onze nationale doelman een tweede keer. En dan mochten de bezoekers nog van geluk spreken dat Courtois een fantastische redding in huis had op een schot van Arthur. Real kreeg werkelijk geen poot aan de grond in het eerste bedrijf.

REUTERS

En toch. Bij de rust gokte Lopetegui met een andere veldbezetting: Varane bleef in de kleedkamers ten koste van Vazquez, waarna Casemiro centraal achterin ging spelen tussen Nacho en Sergio Ramos en Vazquez en Marcelo aan de slag gingen op de flank. En het was de ingevallen Spanjaard die mee aan de basis lag van de aansluitingstreffer van Marcelo. Die goal bleek de trigger voor Real om de turbo helemaal open te draaien. De bezoekers trokken massaal naar voor en deze keer was het Barça dat volledig de pedalen kwijtraakte. Modric trof de paal, Benzema kopte een wenkende kans zomaar over doel. De thuisploeg plooide, maar brak niet.

Marcelo gaf Real nog even wat hoop.
EPA Marcelo gaf Real nog even wat hoop.

Dik een kwartier voor het eind van de match etaleerde Luis Suárez het grote verschil tussen hem en zijn Franse collega aan de overzijde. Waar de Uruguayaan eerst nog spectaculair het doelkader had geviseerd, stelde hij wat later toch orde op zaken. Eerst buffelde hij de 3-1 voorbij een kansloze Courtois, luttele minuten later vervolledigde hij na niet te best verdedigend werk van Ramos zijn hattrick met een weergaloze stifter. Invallers Dembélé en Vidal knutselden uiteindelijk nog de 5-1 in elkaar. U merkt het: Thibaut Courtois stond vanmiddag in een schiettent.

Lopetegui: “Zwaar, maar wil verder met dit team”

Lopetegui gokte en verloor. Maar toch liet hij na afloop uitschijnen verder te willen gaan met dit team. “Ik ben droevig, net als iedereen bij ons in de kleedkamer”, verklaarde Lopetegui vlak na de wedstrijd. “Maar toch heb ik nog kracht om door te gaan. Het is nog maar oktober. Het is een zware slag, maar ik geloof dat alles nog om te draaien valt en ik heb vertrouwen in dit team.”

Toch is Lopetegui realistisch over zijn toekomst bij de Koninklijke. “We weten hoe het gaat in het voetbal. Aan het einde van de dag is het de verantwoordelijkheid van de trainer wanneer het niet loopt.”

De dagen van deze Lopetegui als trainer van Real lijken geteld.
AP De dagen van deze Lopetegui als trainer van Real lijken geteld.
REUTERS
REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • godelieve rigo

  Kritiek op Courtois is niet eerlijk, een ploeg moet samen sterk staan succes hangt niet af van een persoon.

 • Dirk Tuymans

  5 x omdraaien...zegt genoeg. Volgende week Navas erin en het is gedaan met zen carrière..!

 • didier vandevyver

  alles coucke misschien de beste keeper ter wereld voor anderlecht kopen, daar is zijn niveau

 • Gunther Van den Borre

  Jongens jongens jongens, wat een negatieve commentaren hier op Courtois.... en laat het nu net waarschijnlijk diegenen zijn die hem deze zomer zo bejubeld hebben. Zo zie je maar hoe wij, Belgen, zo hypokriet kunnen zijn.... Zouden we niet beter jongens zoals Courtois en Co wat meer steunen in moeilijke dagen zoals deze......?

 • Rik Coppens

  1 Zwaluw maakt de lente niet, Real zal eeuwig in het zonlicht spelen, barcelona in de schaduw.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00