38 jaar, maar nog lang niet versleten: Spaans clubicoon wordt oudste speler met hattrick in La Liga

EPA
La Liga heeft een nieuwe recordhouder. Joaquin scoorde vanmiddag voor Real Betis een hattrick in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao. Op zijn 38ste is hij de oudste die daar ooit in slaagde. 

20 minuten. Zo lang had Joaquin nodig om drie ballen tegen de netten te jagen. De Spanjaard lepelde het leer drie keer met z'n rechter in het verste hoekje. Beter kan je aan een wedstrijd niet beginnen. Het 38-jarige clubicoon was met z’n hattrick uiteraard de matchwinnaar voor Betis. De partij tegen Athletic Bilbao eindigde op 3-2. 

Maar er is meer. Joaquin is een écht club-icoon. De winger - die in 2002 nog op het WK voor Spanje speelde - werd opgeleid bij Betis. Na pogingen hogerop bij Valencia, Fiorentina en Malaga keerde hij in 2015 terug naar de ploeg waar het voor hem allemaal begon. 

Sindsdien beleeft de man met de felblauwe ogen zijn tweede jeugd. Terloops kocht hij ook 2 procent van de clubaandelen. Daarmee is hij naast speler voor een stukje ook eigenaar van de club van zijn hart. Logisch dus dat Spanje in zwijm valt voor de hattrick van Joaquin. 

Met zijn drieklapper is de Spanjaard de oudste maker van een hattrick in de hoogste voetbalklasse. De vorige recordhouder was niemand minder dan Alfredo Di Stefano. Joaquin is ook nog maar de zevende speler die er in slaagt om in de eerste twintig minuten van de wedstrijd een hattrick te scoren. De enige nog actieve voetballer die daar in slaagde was ene Cristiano Ronaldo. 

EPA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos Simonis

    Wat een geweldige speler die Joaquin. Dit kan hij weer op zijn cv schrijven. Voor de club is ook fijn om zo'n ervaren speler achter de hand te hebben.