"Ronaldo schikt met belasting voor 18,8 miljoen euro en accepteert gevangenisstraf van twee jaar"

REUTERS
Cristiano Ronaldo heeft een deal gesloten met de Spaanse belastingdienst. Volgens verschillende media uit Spanje betaalt de sterspeler van Real Madrid 18,8 miljoen euro en accepteert hij ook een gevangenisstraf van twee jaar.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Portugees ook in de cel belandt. De Spaanse wet bepaalt namelijk dat gevangenisstraffen tot twee jaar voor een eerste overtreding op proeftijd kunnen worden uitgezeten.

Ronaldo lag al langer overhoop met de Spaanse belastingdienst. Hij zou tussen 2011 en 2014 inkomsten uit portretrechten hebben verzwegen. Ook zou hij een bedrijf op de Maagdeneilanden hebben gebruikt om zijn inkomsten te verbergen.
Ronaldo voetbalt vanavond met Portugal tegen Spanje op het WK.

AFP19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roel Velghe

  Van mij mag hij al frauderen wat hij wilt..... de staat wil altijd profiteren!!!

 • Rudi Coenen

  Hypocrieten...als we het konden deden we het ook... :)

 • Anthony Peeters

  Haha toen Messi hetzelfde voor had waren er bijna geen reacties! Ha nee want het was de “papa”! Ze doen het allemaal. Als je veel geld verdient wil je alleen maar meer en meer!

 • Pim Pauwels

  Schandalig! Zoveel verdienen en dan nog frauderen om nog wat meer te verdienen. Ze zouden hem moeten verbieden van nog geld te verdienen via portretrecht

 • Marc Haaren

  Geldwolfje, nooit genoeg dat je de belastingen nog moet ontduiken, alsof hij zijn geld ooit zou op krijgen.