"Rat": fans Atlético vandaliseren naambord van Thibaut Courtois aan het Wanda Metropolitano, zelfs security moet ingrijpen

RV

Voor de galawedstrijd tegen Inter stroomden de supporters van Atlético Madrid dit seizoen voor het eerst toe in het Wanda Metropolitano. Enkele supporters zagen het ook als een gelegenheid om het naambord van Thibaut Courtois aan het stadion te besmeuren. Dat onze nationale doelman een transfer naar de grote aartsvijand Real Madrid versierde, kan er bij vele Atléti-fans niet in. Met graffiti werd er "rat" op de persoonlijke tegel van Courtois gespoten. Volgens een twitteraar spuwden enkele mensen ook op het plakkaat en werd er bier op gemorst. Om erger te voorkomen namen twee personen van de security plaats voor de tegel. 

Courtois kreeg eind september vorig jaar de eigen tegel nog voor het Wanda Metropolitano. Het Belgische sluitstuk werd zo in de bloemetjes gezet voor de 154 wedstrijden die hij tussen 2011 en 2014 speelde voor Atlético Madrid. Hij pakte er de titel, de beker, en won er de Europa League en de Europese Supercup. “Welkom, Tibu! Je schreef geschiedenis bij ons en je plaats is meer dan verdiend”, klonk het vorig jaar nog bij de Spaanse club. Zo'n warm welkom zal Courtois in het weekend van 10 februari niet krijgen. Dan staat namelijk de Madrileense derby op het programma in La Liga en de fans van Atlético willen in het Wanda Metropolitano massaal speelgoedratten naar de doelman gooien
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Triestig is dat. Overgelopen naar de vijand? Die toch niet zo belachelijk. Het is maar voetbal hè. Al staat dat voor sommige mensen blijkbaar gelijk aan oorlog. Iedereen gaat werken waar hij zelf wil, en dat zou in voetbal niet anders mogen zijn.

 • eric debanne

  Triestig en zielig vind ik ! Dit zijn geen echte supporters

 • Ingrid Charlier

  Dit is al van alle tijden ook in de Belgische competitie maar hier wordt het natuurlijk uitvergroot. Hij wist dat dit ging gebeuren en hij moet daar maar tegen kunnen als professional.

 • Hans Vanderveken

  Ik lees hier dat hij naar de vijand gegaan is. Vijand? Jongens het is maar voetbal he. Dat is een sport, geen oorlog.

 • Jacques Feys

  Ik heb het er ook nog altijd moeilijk mee dat "onze" Degryse naar Anderlecht vertrok indertijd.... Maar het respect voor hem is altijd veel groter gebleven dan de frustratie over die transfer..... Dat men de frustraties over de transfer van Courtois zo uit, wijst enkel op dommigheid (zie ook transfer Dufour, of van Vermeer van Ajax naar Feyenoord).

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00