'Racistische' foto van Griezmann veroorzaakt heel wat heisa

instagram AntoGriezmann
Met Atletico won Antoine Griezmann zaterdag nipt van Alaves, gisteren maakte hij een pijnlijk eigen doelpunt op de sociale media. De Franse spits plaatste er een foto waarop hij verkleed is als een zwarte basketballer van de legendarische Harlem Globetrotters. Na een storm van kritiek verontschuldigde Griezmann zich.

Op Twitter en Instagram liet de ster van Atletico Madrid weten dat hij naar een jaren '80-feestje ging als een Harlem Globetrotter. Inclusief een pruik met zwarte krullen, zwart geschminkt gelaat, armen en benen. Zijn smile verraadde dat hij best opgezet was met zijn verkleedpartij. Daar dachten ze vooral op Twitter anders over. Griezmann werd er uitgescholden voor racist, gevraagd de post offline te halen en toch maar voor een andere vermomming te kiezen. 

Aanvankelijk verdedige Griezmann zich nog louter door te stellen dat hij al lang een fan is van de Harlem Globetrotters en dat het een eerbetoon is aan hen, maar even later besliste hij toch maar de foto te verwijderen. Op Twitter excuseerde hij zich ook. "Ik beken dat het wat onhandig was van mij. Als ik daarmee sommige mensen gekwetst heb, bied ik mijn excuses aan"

Griezmann wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met FC Barcelona en Manchester United. Bovendien heeft Atlético Madrid de voorbije dagen laten doorschemeren dat een transfer aan de orde kan zijn. Gisteravond nog berichtten Spaanse media dat Griezmann dicht bij een overgang naar Catalonië staat, waar de 'blaugrana' maar al te graag de contractueel vastgestelde afkoopsom van een flinke 90 miljoen euro willen neertellen.

AFP

Nadat de foto van de als zwarte basketballer verklede Griezmann was verschenen, ontstond vooral onder fans van Manchester United een golf van protest. Zij riepen hun club op de Fransman niet naar Engeland te halen. "Schakel de UEFA in" en "schande" werd er onder andere getweet. Zelfs de Britse tv-persoonlijkheid Piers Morgan mengde zich in het debat, met de veelzeggende tweet: "En de winnaar in de categorie racistische ongevoelige imbeciel in het buitenland is..."

Hieronder de originele post van Griezmann en enkele reacties daarop.

instagram AntoGriezmann
rv63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Omgekeerd racisme zou ik zeggen.

 • Jos driesen

  Zen beste maatjes zijn allemaal zwarten bij de nationale ploeg, benieuwd of pogba het racistisch vind... kleine kindertjes allemaal, zo licht gevoelig

 • paula verpoorten

  Hou van de globetrotters !! zwart of wit waren fantastisch mannen !!!!

 • Eric Marysse

  Wat is hier eigenlijk racistisch aan ? Pfff....de wereld is om zeep !

 • Marie-Claire De Bosscher

  wat is daar nu verkeerd aan ? allen die hier tegen zijn vinden dus dat zwart zijn niet kan ? je verkleden in je idool is dus ook al fout.