"Messi weigerde 100 miljoen tekengeld en 965.000 euro per week van Man City om contract in Barcelona te verlengen"

Photo News
Voor geen geld ter wereld is Lionel Messi weg te krijgen uit Barcelona. Want dat was volgens een blogger van de Spaanse krant Marca wel degelijk wat de Argentijn kon opstrijken, mocht hij de voorbije zomer voor Manchester City gekozen hebben. Bedragen die toch moeten gerelativeerd worden.

Vorige maand kwam er eindelijk een officieel einde aan de contractsoap rond de nieuwe overeenkomst van Lionel Messi. Begin juli kondigde FC Barcelona de contractverlenging al aan, maar pas vorige maand was alles definitief in kannen en kruiken. 'De Vlo' gaat tot 2021 een bedrag van 570.000 euro per week opstrijken. 

Messi weigert

Dat Barça zo snel de deal communiceerde, lijkt nu geen toeval te zijn. Er zou begin dit jaar ook concrete interesse van Manchester City geweest zijn in Messi, wiens oude contract komende zomer afliep in Camp Nou. De club van de steenrijke Sheikh Mansour bin Zayed bood, volgens de Marca-blogger, Messi maar liefst 965.000 euro per week (!), bovenop een bedrag van 100 miljoen euro tekengeld. Waanzinnige bedragen die met de nodige scepsis moeten gelezen worden. Messi zou dan maar liefst acht keer zoveel gaan verdienen als de bestbetaalde speler in het City of Manchester Stadium: Sergio Aguero. De loonmassa van Messi alleen zou dan een derde van het totale spelersbudget bedragen. Voor een dertiger een wel erg forse inspanning.

Marca stelt ook dat Man City Messi benaderd heeft zonder toestemming te hebben van FC Barcelona. De 'Citizens' waren er dus snel bij in de hoop Messi (30) overstag te doen gaan, maar de vijfvoudige Gouden Bal hapte niet. Naar verluidt zag hij er het nut niet van in Barcelona in te wisselen voor Man City. 

Photo News

Dat Messi zich de beslissing om bij Barça te blijven niet beklaagd, bewijzen de statistieken. Met 13 goals in 14 matchen is hij een van de grondleggers van het nog steeds ongeslagen Barcelona in de Primera Division, al kwam de Catalaanse trots afgelopen zaterdag niet verder dan een draw thuis tegen Celta Vigo. Het verschil met Valencia, dat verloor bij Getafe, liep weliswaar op tot 5 punten, terwijl Real nog steeds 8 punten achter staat. Op 23 december is er de eerste Clásico van het La Liga-seizoen in het Bernabeu. Barcelona is dan uit op revanche na de pijnlijke nederlagen in de Supercopa de voorbije zomer.

AP19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jonas Van snee

  WIJ hebben Messi niet nodig

 • Jos driesen

  Messi en Ronaldo wat een zaligheid om deze 2 spelers ooit te hebben zien spelen! Allebei de beste op hun positie, want die café voetballers hieronder met hun kutcommentaar... vooral appelen met peren blijven vergelijken

 • Anna Boekhout

  Messi heeft het geld nodig om stemmen voor de gouden bal te kopen

 • Anna Boekhout

  Percy heeft gelijk. En ik ben trouwens barcelona supporter. Ik denk niet dat messi in de premier league zou scoren. Bij barcelona moet elke bal verplicht naar messi en daarom scoort hij veel. Vaak binnentikkers en strafschoppen.

 • Anna Boekhout

  Percy heeft gelijk. En ik ben trouwens barcelona supporter. Ik denk niet dat messi in de premier league zou scoren. Bij barcelona moet elke bal verplicht naar messi en daarom scoort hij veel. Vaak binnentikkers en strafschoppen.