“Hola España, guess what? I’m coming back”: niets is wat het lijkt in videoboodschap van Zlatan Ibrahimovic

Zlatan maakte met de videoboodschap gewoon reclame voor Bethard.
Rv Zlatan maakte met de videoboodschap gewoon reclame voor Bethard.
“Hola España, guess what? I’m coming back.” Met die woorden hintte Zlatan Ibrahimovic vanochtend op social media dat hij volgend seizoen terugkeert naar La Liga. Maar wat blijkt nu: het gaat gewoon om een (nieuwe) publiciteitsstunt van de flamboyante Zweed.

De geruchtenmolen draaide op volle toeren sinds de boodschap vanochtend de wereld werd ingestuurd. Menig (Spaanse) voetbalfan hoopte ongetwijfeld dat Zlatan voortaan weer op de Spaanse voetbalvelden te bewonderen zou zijn, maar het gaat (in de eerste plaats alvast) om een nieuwe publiciteitsstunt. Bethard heeft zopas in Spanje de nieuwe app gelanceerd voor de smartphone. En wie is het uithangbord van het gokkantoor? Juist ja: Zlatan Ibrahimovic.

Niet aan proefstuk toe

‘t Is niet de eerste keer dat ‘Ibracadabra’ zulke boodschap de wereld in stuurt. Nadat hij eigenlijk al was afgezwaaid bij de Zweedse nationale ploeg, kwam hij kort voor het WK van vorig jaar in Rusland met het nieuws als zou hij ook present tekenen op het grootste voetbaltornooi ter wereld. “Een Wereldbeker zonder mij zou geen Wereldbeker zijn”, zei hij onder meer toen hij het nieuws ging toelichten in een talkshow. Dat bleek dan uiteindelijk een zet van kredietkaartgigant VISA, één van de belangrijke sponsors op het WK, voor wie de Zweed als ambassadeur fungeerde. Naast Bethard en VISA heeft hij ook deals lopen met Samsung, Volvo, Vitamin Well, en zijn eigen sportkledinglijn A-Z Sportswear.

Ibrahimovic speelde eerder voor Barcelona in Spanje.
REUTERS Ibrahimovic speelde eerder voor Barcelona in Spanje.

Ondanks 53 goals in 58 matchen voor LA Galaxy, greep Zlatan dit seizoen naast de titel in de MLS. De 38-jarige Zweed werd in de play-offs van de Amerikaanse competitie met LA Galaxy uitgeschakeld door stadsgenoot LAFC. Na de wedstrijd verklaarde Ibrahimovic dat hij nog niet wist waar zijn toekomst lag. Zijn contract in Los Angeles liep af. In zijn kenmerkende stijl vertelde Ibra dat een verlengd verblijf vooral goed zou zijn voor de MLS zelf. “Dan zal iedereen naar de competitie kijken. Als ik vertrek, dan zal de MLS vergeten worden.”

AP

Nu kondigde Ibrahimovic aan op Instagram dat hij naar Spanje terugkeert, maar het is nog maar zeer de vraag of dat ook is om te voetballen. Ibrahimovic voetbalde tussen 2009 en 2011 in Catalaanse loondienst bij Barcelona. Na één seizoen werd hij uitgeleend aan AC Milan. Daarna maakte hij furore bij Paris-Saint Germain en Manchester United. In de begindagen van zijn carrière maakte hij het mooie weer bij Malmö, Ajax, Juventus en Inter.

AP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Willy OPDEBEECK, jou ontbeert voetbalhumor. Zlatan hoort bij de beste voetballers aller tijden. Dat je hem niet moet, is totaal wat anders. Ik beoordeel een voetballer op zijn kwaliteiten, en Zlatan heeft, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds die geweldige kwaliteiten. En laten wij ophouden over voorbeeldfunctie, dan kan je bijna alle voetballers afschrijven die theatraal naar de grond gaan om een collega een kaart aan te smeren of voor een penalty gaan.

 • Willy OPDEBEECK

  Spelers die naast hun schoenen lopen, een grote arrogantie vertonen en een rotkarakter hebben, horen niet thuis in het lijstje van ' beste voetballers aller tijden '. Technische kwaliteiten zijn ondergeschikt aan een prima voorbeeldfunctie.

 • Peter Ongenaert

  Sorry ma wa te oud dat em mar na de woestijn ga

 • Randy Fokker

  Een fenomeen die gast. De laatste geniale gek... in het rijtje van Maradona , Zidane en cantona.

 • Eddy Van Hoorenbeeck

  Zlatan Ibrahimovic staat altijd garant voor extra spektakel en entertainment. En hij kan geweldig voetballen ook (enfin, wel al 38,maar toch) dus dat geeft nog extra meerwaarde. Laat maar terugkomen!