"Doelman voor komende 10 jaar" en "Inspector Gadget": zo evalueerden Spaanse kranten het debuut van Courtois in Real-shirt

Thibaut Courtois.
Photo News Thibaut Courtois.
Zelfs al had Thibaut Courtois niet veel werk, hij overtuigde het Spaanse journaille wel meteen van zijn kwaliteiten. Onze nationale nummer 1, bij Real draagt hij 25, kreeg zaterdagavond tegen Léganes (4-1-winst) voor het eerst het vertrouwen van coach Julen Lopetegui, en dat beschaamde hij volgens de Spaanse kranten niet. Een overzicht:

Marca

"Hij maakte een zekere indruk. Courtois is de doelman voor de komende tien jaar bij Real Madrid", klonk het bij Marca. "Oké, hij moest zich gewonnen geven bij het eerste schot op doel. Maar dat was wel een penalty. Courtois kon zich wel meteen over die opdoffer zetten en drie minuten later ging hij goed plat op het schot van Santos. Het leverde hem applaus op van de Madrileense fans. Goed debuut."

rv

AS

Concurrent 'AS' vraagt zich af waarom Keylor Navas opzij werd geschoven, maar geeft ook toe: "Zijn debuut zal een geruststelling zijn voor het bestuur. Hij kwam voor het eerst echt in actie in minuut 28, op een afstandsschot van Léganes. Dat verwerkte hij goed. Tegen de strafschop kon hij niets beginnen en voorts had hij amper werk op te knappen. Opvallende statistiek: Courtois kan al voor het achtste opeenvolgende seizoen de nul niet houden in zijn eerste match van het seizoen."

rv

El Mundo Deportivo

Het meer Catalaans georiënteerde El Mundo Deportivo vond de Belgische doelman dan weer "imposant". Meer nog: "Met zijn uitschuifbare armen en benen doet hij aan Inspector Gadget denken."

rv

El País

"Courtois is één van de beste doelmannen van zijn generatie, van de wereld. Op zijn 26ste heeft de Belg al een indrukwekkend parcours afgelegd en alleen al daarom verdiende hij die basisplaats wel. In minuut 23 kon hij de strafschop van Carillo niet stoppen, daarna kreeg hij amper werk op te knappen. Wat hij deed, was wel goed."

rv18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Tuymans

  Tot hij Messi tegenkomt..! Dan kan hij terug een paar weekjes rusten.

 • LESLEY BRUNSWYEK

  Johan Planckaert. Even ter info. Weinige keepers komen heden ten dagen van hun lijn af om hoge ballen te plukken of te devieren. JM was een keeper die tot ver in de grote rechthoek hoge ballen ging halen. Check aub het wk te Mexico '86 .In feite heeft ons kleine landje vele goede keepers. Actueel en in het verleden.

 • LESLEY BRUNSWYEK

  Planckaert Johan : JM zwak op hoge ballen ? Het was de enige keeper die tot ver in zijn grote rechthoek hoge ballen ging halen. Check even het wk in Mexico aub.Dit louter ter info.

 • Christiaan Goethals

  Tja, klassekeeper, maar.......nu vindt hij Messi op zijn weg, hopelijk komt Tibo goed weg, je weet wel......

 • jan wuyts

  in de voetbal is maar één ding zeker wat vandaag nog zeker is ,is morgen onzeker dat alleen is zeker !!!