“Courtois niet de muur die men verwachtte” en “Lopetegui bleef verbijsterd achter na vertrek Ronaldo”: Spaanse pers over nachtmerrie Real

AFP
De roep om het ontslag van Julen Lopetegui klinkt steeds luider. “Onvermijdelijk”, luidt het in de Spaanse pers. Een overzicht. 

“Real zinkt elke wedstrijd een beetje dieper”, schrijft AS. “In een crisis die al vijf matchen duurt, verloor het van Sevilla, CSKA Moskou, Alavés en Levante. Tussendoor speelde het gelijk tegen Atlético Madrid (0-0). Een reeks waarin het zeven goals incasseerde en er amper één scoorde. Het leidde tot de grootste droogte in de clubgeschiedenis: 481 minuten lang zweeg het kanon. Marcelo beëindigde de droogte, maar dat kon een nederlaag tegen Levante niet afwenden. Een crisis die alsmaar erger wordt.”

EPA

“Lopetegui arriveerde in Madrid toen Cristiano Ronaldo er nog was. Het vertrek van de Portugees verstoorde zijn plannen. Een antwoord vond de coach er niet op. Veel heeft te maken met de slechte fysische paraatheid van sommige spelers, wat resulteerde in spierblessures. Voorlopig behoudt Lopetegui zijn positie, maar alles zal afhangen van de Clásico 28 oktober”, klinkt het nog. En ook Thibaut Courtois komt aan bod. “De realiteit is dat de Belg niet de muur is die men verwachtte na zijn handtekening. Levante kwam twee keer aan zijn doel... en scoorde twee keer. Het roteren -in de Champions League geeft Lopetegui de voorkeur aan Keylor Navas- levert geen van beide doelmannen een voordeel op.”

Marca: “Wat Benitez overkwam, gebeurt nu bij Lopetegui”

“De dagen van Julen Lopetegui bij Real Madrid lijken geteld. De enige vraag is wannéér het ontslag zal plaatsvinden - vandaag, morgen, komende week of na de Clásico”, meldt Marca. “Hetgeen Rafael Benitez overkwam, gebeurt nu bij Lopetegui. De kans dat hij op het einde van dit seizoen nog op de bank zit bij ‘De Koninklijke’, is miniem. Na de nederlaag tegen Levante is een ontslag onvermijdelijk. Lopetegui zelf heeft frustraties over de activiteiten in de zomermercato, of eerder het gebrek eraan. Hij vroeg om versterking, maar kreeg die niet. Hij bleef verbijsterd achter toen er geen vervanger van Cristiano Ronaldo werd aangetrokken.”

EPA

“Voorzitter Florentino Pérez geloofde dat Benzema, Bale, en bovenal Vinicius Junior klaar waren om op te staan en de leegte in te vullen. Spelers die kwamen -Thibaut Courtois en Alvaro Odriozola- waren geen prioriteit voor de coach. Een gebrek aan ervaring aan de absolute top kan ook tegen Lopetegui gebruikt worden. Het lijkt erop dat hij geen antwoorden heeft. Tegen Levante was Real Madrid een team dat in twee verdeeld was. Aan de coach om er een geheel van te maken.”

Photo News

Sport heeft het tot slot over een “nachtmerrie” waarin de withemden niet wakker worden. “Ook Levante stak het mes nog wat dieper in de wonde met een 1-2-zege in Bernabéu. De Baskische coach op de rand van de afgrond. Twee defensieve fouten van Varane en een gebrek aan instinct voor doel plaatsten Lopetegui op de rand van een zenuwinzinking.”

AP12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gabriel Daniels

  Wat is er in hemelsnaam met Courtois bij Real aan de hand? Bij Alavés de match verloren (1-0) door een inschattingsfout op een hoge bal en gisteren thuis tegen Levante (1-2) bij het eerste doelpunt opnieuw een inschattingsfout (te vroeg of te laat uitgekomen) bij een doorbraak van Nogales. Twee verliesmatchen van Real die Courtois op zijn kap kan schrijven! Indien hij nog zo'n paar flaters begaat, dan zal zijn status van 1e keeper snel voorbij zijn.

 • gunther van goethem

  Ronaldo verkopen is de enige fout en een wereldkeeper vervangen door een blaas doet ge ook niet, ra ra wie is de blaas

 • manuel verdonschot

  De keeper kan het falen van de verdediging niet alleen aan he

 • Herman Thys

  Blijkbaar ben je nooit sant in eigen land maar wat een kwakkels. De ploeg draait niet en daarmee uit. Straks is Courtois nog verantwoordelijk voor het zwakke spel van bvb een Kroos en Modric die hun draai maar niet vinden en een verdediging die kaas met gaten doet blozen.

 • Karel Bellen

  Real Madrid zou beter Mignolet gekocht hebben, een wereldkeeper met zo'n sterke mentaliteit. Courtois wilde zelf zo graag naar Real Madrid. Ze hebben trouwens al een goeie keeper met Navas.